Zo maak jij je auto schoon als een Pro

Een vriendin in je auto laten instappen is bijna ondenkbaar, zo’n rommel is het in je auto? Is jouw auto ook echt een zooi? Wil jij je auto schoonmaken als een Pro en het liefst zo snel mogelijk?

In dit blog lees je hoe je jouw auto omtovert tot een rijdend paleisje.

We gaan je auto opruimen, schoonmaken en organiseren!
Je auto is eigenlijk een verlengstuk van je huishouden een onderdeel. Waar zou je zonder zijn? En als je auto rommelig is ben je meer gestrest, dat heeft invloed op je gemoedstoestand.
Het is verbazingwekkend wat een eenvoudige taak, zoals het schoonmaken van je auto, kan doen voor je gemoedsrust. Bovendien is het ook veiliger, een flesje want onder de bestuurdersstoel door rolt naar voren en onder je rempedaal terechtkomt is levensgevaarlijk.

Het schoonmaken en organiseren van je auto is geen grote klus en waarschijnlijk ben je zo klaar.

Wist je dat het schoonmaken van je auto je ook geld bespaart? Een goed onderhouden auto die wekelijks de nodige zorg en onderhoud krijgt, zal veel langer meegaan en bespaart daarmee geld en koppijn.
De aanschaf van een auto is de meest slechte investering die je kunt doen. Hij is duur in aanschaf en in een hele korte periode is de waarde voor de helft afgenomen. Daarom moet je hem regelmatig schoonmaken en opgeruimd houden, zodat je er zolang mogelijk iets aan hebt. Of er tenminste een goede prijs voor terugkrijgt.

Tijd om aan de slag te gaan

Voorbereiding

Verzamel 2 bakken: een bak voor ‘hoort in huis’ en een bak voor ‘blijft in de auto’.
Neem een vuilniszak mee voor ‘weggooien’ (rommel dus)

De auto opruimen

Haal alles wat in de auto ligt eruit en verdeel het over je bakken en de vuilniszak
Haal losse matten en stoelbekleding uit je auto
Haal de kofferbak leeg

De auto schoonmaken

Was eventueel de bekleding uit
Verwijder eventuele vlekken uit je automatten
Maak de binnenkant van de auto schoon, vergeet de deurrubbers niet
Was de ramen aan de binnenkant
Stofzuig de hele auto. Vergeet niet tussen de banken (daar waar alle kruimels liggen) te stofzuigen. En vergeet de kofferbak niet.

De auto organiseren

Bekijk nu wat er in de bak ‘blijft in de auto’ zit. Wat er in ieder geval in hoort te liggen is een

 • EHBO doos
 • Gevarendriehoek
 • Veiligheidshesje
 • Reservelampjes
 • Instructie- en onderhoudsboek van de auto

Wat je kunt overwegen om in de auto te bewaren is een

 • Reservebril (als je brildragend bent)
 • Zonnebril
 • Bakje met deksel voor losse muntjes, bonnetjes, etc.
 • Opvouwbare boodschappentas
 • Paraplu
 • Tissues

In de kofferbak kun je een ‘pech’ mand zetten met bijvoorbeeld een

 • Deken/plaid
 • Fles water
 • Gereedschap
 • Startkabels

Last but not least; vul je ruitenvloeistof bij, niets zo vervelend en gevaarlijk als slecht zicht in de auto.

Ik hoop dat je wat tips hebt gekregen om je auto schoon en georganiseerd te krijgen. Regelmatig schoonmaken en onderhoud is een goede gewoonte om regelmatig te herhalen. Een schone auto staat gelijk aan een heldere geest. Veel succes!

PS: voor de buitenkant zou ik adviseren gewoon door de wasstraat te rijden ; – )

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust