Zo leef je in harmonie met de 8 verschillende maanfasen

De maan – vooral de volle maan – oefent een magische aantrekkingskracht op ons uit. De meeste mensen zijn zich bewust van de enorme invloed van de maan op de aarde. Zelfs de grootste sceptici moeten toegeven dat de maan de getijden regelt. Het menselijk lichaam bestaat voor het merendeel uit water. Daarom is het op de één of andere manier begrijpelijk dat ook jij en ik de effecten van de maan voelen en er per maanfase iets mee kunnen doen. In dit blog vertel ik je daar alles over.

De invloed van de maan

Als vrouwelijke planeet voedt de maan met haar energie jouw vrouwelijke kracht. De verschillende maanrituelen ondersteunen je daarin bij een stuk bewustwording. Je vindt een nieuwe benadering om jezelf te waarderen en te respecteren zoals je bent. Het vertrouwen in je vaardigheden en talenten groeit en je trekt steeds meer en vaker succes naar je toe.

De verschillende maanfasen en bijbehorende kenmerken zijn interessant voor jou als:

  • Je vol passie wilt leven.
  • Je je op een ontspannen manier wilt ontwikkelen.
  • Je jezelf inspirerende doelen wilt stellen.

De maanfasen

Om op de energie van de maan af te stemmen, is het belangrijk om te weten in welke fase de maan zich precies bevindt. De maan draait in een vast ritme in ongeveer 29 á 30 dagen om de aarde (een maand dus). In dat tijdsbestek draait de maan rond de aarde (en om haar as).

De vier hoofdfasen zijn: Nieuwe Maan, Wassende Maan (= de fase tussen nieuwe maan en volle maan), Volle Maan en Afnemende Maan (= de fase tussen volle maan en nieuwe maan). Aangezien de maan voortdurend verandert, kan haar cyclus nog verder worden opgedeeld in totaal acht maanfasen.

Wil je meer weten over de 4 hoofd-maanfasen, lees dan ook dit blog: https://www.365dagen.com/de-4-fasen-van-de-maan/

Het teken van de dierenriem waarin de maan staat vertelt ons welke invloeden en mogelijkheden er in die bepaalde maanfase voor ons beschikbaar zijn. Wil je meer weten over de maan door dierenriemtekens? Lees dan zeker ook dit blog: https://www.365dagen.com/alles-over-de-maan-door-dierenriemtekens/

1. Nieuwe Maan

Deze fase loopt 1 tot 3,5 dagen na de afnemende maansikkel. De nieuwe maan staat voor een (nieuw) begin, voor ontwikkeling en groei. Maar ook voor nieuw bewustzijn. Er ontstaan nieuwe dingen, nieuwe wensen en nieuwe hoop.

Het is de tijd van dromen over de toekomst. De tijd van jezelf terugtrekken en de ruimte geven aan je onderbewuste. Het mooie is dat in deze fase alle energieën beschikbaar zijn die je nodig hebt om je dromen en verlangens te manifesteren.

In deze fase ontstaan veel ideeën over mogelijke wensen en bijbehorende concrete doelen. De krachten van de nieuwe maan staan voor actieve actie. Maak daarom in deze fase contact met die wensen en dromen. Formuleer je wensen en stel concrete doelen op die je in de volgende stap gaat aanpakken.

Elk nieuw begin wordt tijdens deze maanfase ondersteund met de geconcentreerde kracht van de kosmos. Je kunt dit tijdens de tijd van de nieuwe maan versterken met een magisch ritueel.

In dit blog lees je nog meer over het Nieuwe Maan ritueel: https://www.365dagen.com/in-7-stappen-jouw-nieuwe-maan-ritueel/

2. Wassende Maan

Het tijdstip van deze maanfase is 10,5 tot 15 dagen na de Nieuwe Maan. Wassende Maan staat voor de uitvoering en realisatie van de doelen die je bij de Nieuwe Maan voor jezelf stelde. Start je projecten dus bij voorkeur tijdens de wassende maan.

In deze fase wordt echt doorzettingsvermogen van je gevraagd. Het is het ideale moment om je gestelde doelen of wensen nog eens in detail door te nemen en ze te controleren.

De Wassende Maan kent zelf ook weer een aantal fasen waarin weer verschillende dingen belangrijk zijn. Ik deel ze hier me je:

Jonge maansikkel

Het tijdstip van deze maanfase is 3,5 tot 7 dagen na de Nieuwe Maan. Hierin wordt het nieuwe concreet herkenbaar. Je (h)erkent waarom je wens mogelijk is.

Dit is echt de tijd van vertrouwen, moed en doorzettingsvermogen. Het is de tijd om verder aan de slag te gaan met de doelen dat je in de Nieuwe Maan fase hebt opgesteld.

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt.

Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. Doe je mee? We starten met Nieuwe Maan weer op 6 oktober 2021: https://www.365dagen.com/365-dagen-geluk-en-balans-met-de-maan/

Eerste kwartier

Het tijdstip van deze maanfase is 7 tot 10,5 dagen na de nieuwe maan. Dit is de tijdspanne tussen de Nieuwe en Volle Maan. Hier kunnen bij jezelf de eerste twijfels opkomen.

Bijvoorbeeld over de vraag of je wel aan de voorwaarden voldoet of over de vaardigheden beschikt om je dromen te kunnen realiseren. In deze fase kunnen zich bepaalde hindernissen opwerpen of problemen voordoen.

3. Volle Maan

Het tijdstip van deze maanfase is 15 tot 18,5 dagen na de Nieuwe Maan. De volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus. Veel mensen voelen ook echt de energie van de Volle Maan. Ze hebben last van slaapproblemen of dromen veel en vreemd. Hierdoor kan deze maanfase voor jou misschien een wat negatieve associatie hebben. Maar het hoeft helemaal niet negatief te zijn.

De energie van de volle maan is namelijk erg gevoelig en emotioneel. In deze fase komen emoties, gevoelens en kwesties komen naar boven die bedoeld zijn om ook naar de oppervlakte te komen. Het is zo dat de Volle Maan alleen maar naar boven brengt wat al lang losgelaten wil worden.

De volle maan staat ook voor kracht en helderheid van geest. Het symboliseert het einde van een gebeurtenis in het leven en luidt de cyclus in om iets nieuws te beginnen. Deze fase gaat ook over met dankbaarheid loslaten en verder gaan op je pad. Gebruik de kracht van de Volle Maan om het oude los te laten en plaats te maken voor het nieuwe.

Je doel is in deze fase bereikt en je kunt nu ‘oogsten’. Ook kan nu het besef bij jou komen dat sommige wensen nog wat meer tijd nodig hebben.

4. Afnemende Maan

Na de volle maan is de maan weer afnemend. Deze fase loopt van 3,5 tot 7 dagen na de Volle Maan. Deze maanfase gaat over accepteren om te genieten van de pauze die je verdient.

Nu is ook het juiste moment om je ervaringen en kennis te delen met anderen. Hier is het belangrijk om los te laten wat je losgelaten hebt en de nieuwe beslissingen die je genomen hebt te laten ingaan.

De Afnemende Maan kent zelf ook weer enkele fasen waarin weer verschillende dingen belangrijk zijn. Ik deel ze hier me je:

Laatste kwartier

Deze maanfase loopt 7 tot 10,5 dagen na de volle maan. Dit is de tijd om je gedachten te herschikken, om je problemen op te lossen en om je leven (weer meer) te reorganiseren.

Het is nodig om nu los te laten zodat er plaats komt voor iets nieuws. Deze maanfase is perfect om van slechte gewoonten af te komen.

Asgrauwe Maan

Deze maanfase loopt vanaf de 10,5 dag tot het begin van de nieuwe maanfase. Dit is absoluut de tijd van opruimen en afscheid nemen van alles wat niet meer nodig is. Het is duidelijk dat er iets voorbij is.

De maancyclus loopt ten einde. Het is tijd om langzaam aan weer op iets nieuws af te stemmen. Deze fase is trouwens ook geschikt om afscheid te nemen van mensen en gewoonten die je geen goed doen.

Nu weet je welke invloed de verschillende maanfasen concreet op jou en je gemoedstoestand kunnen hebben.

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt.

Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. Doe je mee? We starten met Nieuwe Maan weer op 6 oktober 2021: https://www.365dagen.com/365-dagen-geluk-en-balans-met-de-maan/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust