Zo houd je jezelf gemotiveerd tijdens het afvallen

Afvallen gaat vaak met ups & downs. Het ene moment is gemakkelijker dan het andere moment. Vooral als het even niet zo lekker is gegaan, kan het moeilijk zijn om jezelf te motiveren om toch door te zetten. In dit blog deel ik een aantal van deze tips met je.

  1. Gebruik positieve motivatie i.p.v. negatieve

Motiveer jij je ook door te benadrukken wat je juist niet wilt of wat niet goed is aan jezelf? Bijvoorbeeld; ik pas niet meer in mijn kleding, mijn bovenbenen zijn te dik of mijn buik zit in de weg bij het sporten. Door de focussen op wat niet goed is, zorg je voor negatieve energie. Focus liever op wat je wilt bereiken. Bijvoorbeeld; ik wil me weer fit en energiek voelen, ik wil weer lekker in mijn vel zitten of ik wil weer zelfverzekerd in de spiegel kunnen kijken. Hierdoor ervaar je positieve energie die je juist helpt om je doel te bereiken.

  1. Kijk hoever je al gekomen bent in plaats van hoe ver je nog hebt te gaan

Ken je dat gevoel tijdens het afvallen wanneer jij je realiseert dat je nog een hele weg hebt te gaan? Vaak vergeet je op zo’n moment om te kijken hoe ver je al gekomen bent. Daarom maak ik in mijn praktijk voor, tijdens en na foto’s. Zelf kun je dat natuurlijk ook doen. Door af en toe een foto te maken van jezelf en deze te vergelijken met de foto van toen je begon kun vaak pas echt zien wat je al bereikt hebt. Ook andere resultaten zijn leuk om bij te houden. Bijvoorbeeld hoe fit jij je voelt. Als je normaal gesproken al na 2 trappen buiten adem bent en dat nu 4 trappen zijn,  heb jij je conditie toch al verdubbeld. Sommige cliënten van mij zijn na een week hun best gedaan te hebben met lijnen  “slechts” een halve kilo afgevallen. Ze zijn enorm teleurgesteld, maar dat is niet terecht. Ik laat ze dan deze replica zien van een halve kilo vet. Dat is enorm veel en zij zijn er toch maar in geslaagd om in een weekje deze halve kg kwijt te raken. Dat is knap.

Vet replica 0,5 kg
  1. Kijk wat er wel goed gaat

Focus je niet alleen op wat er niet goed gaat, maar kijk vooral ook naar wat er wel goed gaat.
Ken je deze gedachte; “het maakt toch niets meer uit, want ik ben toch al de fout ingegaan.” Vaak eten we juist meer, nadat we dit soort gedachten hebben. Meestal valt de eerdere “uitspatting” in het niet bij wat er volgt. Focus je daarom liever op wat er die dag wel goed is gegaan, op deze manier voorkom je dat je door gaat eten.

  1. Beeld je in hoe jij je voelt als je jouw doel behaald hebt

Door haarscherp voor de geest te halen hoe jij je voelt als je jouw doel behaald hebt, zul jij je nu al een stuk fitter, energieker en zelfverzekerder gaan voelen. Hierdoor is het gemakkelijker om moeilijke momenten door te komen.

  1. Doe het niet alleen!

Wij vrouwen zijn geneigd om alles alleen te willen doen. Maar dat is helemaal niet nodig. Hulp vragen is niet zwak, maar juist heel sterk. Door hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een coach en/of een support groep vergroot je de kans op succes enorm. Zij helpen je door de moeilijke momenten heen en zijn je stok achter de deur, zodat jij het beste uit je zelf kunt halen.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust