Zo boost je je immuunsysteem tijdens het thuisblijven

Nu alle sportscholen en sportclubs hun deuren nog steeds niet mogen openen is het lastig om aan voldoende beweging te komen. En dit terwijl deze week door een aantal wetenschappers duidelijk werd gemaakt dat bewegen juist erg belangrijk is voor onze weerstand! 

In dit blog lees je 3 beweegtips van Eveline om ervoor te zorgen dat jij in beweging blijft om je lijf en je weerstand in super shape te houden!

1.Haal een frisse neus

Nu iedereen thuis aan het werk is kun je nog steeds een lunchwandeling maken. Het is een makkelijke manier om toch aan je beweging te komen. Op deze manier kom je even achter je scherm vandaan, kun je je gedachten verzetten en die frisse lucht is een fijne bijkomstigheid tussen de middag.

Vind je wandelen niet leuk? Doe oortjes in en zet een lekker muziekje, een leuke Podcast of luisterboek op, zo gaat de tijd veel sneller! Zijn de kinderen thuis? Neem ze dan mee op de step of loopfiets.

Skeeleren is ook een goede manier om even in beweging te komen en buiten te zijn (goed voor de been en bilspieren ook!). Je verbrandt met een half uurtje skeeleren bijna net zoveel als met een half uurtje joggen. Het scheelt maar 30 kcal.

2. Maak van je huis een sportschool

Er bestaan al veel online trainingsprogramma’s. Nu de sportscholen nog steeds niet open mogen bieden zij soms ook hun aanbod online aan, hierdoor kun je vanuit huis toch met je groepsles meedoen. Kijk op de website van jouw sportschool of zij lessen online aanbieden.

Er bestaan daarnaast ook apps waarmee je oefeningen kunt doen. Sommige apps hebben een routine van maar 15-20 minuten, dat is prima in te passen in je dag. Er zijn zelfs workouts van maar 7 min. Geen tijd is dus geen excuus. 😉

Vind je het saai om alleen te sporten? Dan is videobellen met een vriendin de oplossing. Kies samen een leuke workout uit en zet deze tegelijk aan terwijl jullie aan het videobellen zijn.

3. Ieder uur 5 minuten bewegen

In plaatst van de beweging te bundelen kun je ieder uur een klein beetje doen. Zo doseer je het over de dag, dat is niet alleen goed voor je fysieke gestel maar ook voor je concentratie! Eventjes weg van je werk om koffie of thee te zetten, terwijl je staat te wachten tot de koffie klaar is kun je net zo goed een paar squats doen, je kan ook een paar keer de trap op en af, touwtjespringen, dansen op een lekker nummer of een paar oefeningen met gewichtjes te doen.

Heb je kinderen thuis en een Wii? Doe dan een rondje Just Dance. Krijg je meteen een goed humeur van.

Kun jij nog wel wat tips gebruiken om af te vallen of om op gewicht te blijven?
Schrijf je dan nu in voor het gratis online webinar van Eveline
‘5 tips om je afslankpoging deze keer wel vol te houden’.
Eveline is Dieetpsycholoog en Diëtist. Ze gaat je precies vertellen hoe je jouw afslankpoging deze keer wel vol weet te houden.

Schrijf je in via de onderstaande link:
https://www.365dagen.com/5-tips-om-je-afslankpoging-wel-vol-te-houden