Zo boost je je immuunsysteem tijdens het thuisblijven

Nu alle sportscholen en sportclubs hun deuren nog steeds niet mogen openen is het lastig om aan voldoende beweging te komen. En dit terwijl deze week door een aantal wetenschappers duidelijk werd gemaakt dat bewegen juist erg belangrijk is voor onze weerstand! 

In dit blog lees je 3 beweegtips van Eveline om ervoor te zorgen dat jij in beweging blijft om je lijf en je weerstand in super shape te houden!

1.Haal een frisse neus

Nu iedereen thuis aan het werk is kun je nog steeds een lunchwandeling maken. Het is een makkelijke manier om toch aan je beweging te komen. Op deze manier kom je even achter je scherm vandaan, kun je je gedachten verzetten en die frisse lucht is een fijne bijkomstigheid tussen de middag.

Vind je wandelen niet leuk? Doe oortjes in en zet een lekker muziekje, een leuke Podcast of luisterboek op, zo gaat de tijd veel sneller! Zijn de kinderen thuis? Neem ze dan mee op de step of loopfiets.

Skeeleren is ook een goede manier om even in beweging te komen en buiten te zijn (goed voor de been en bilspieren ook!). Je verbrandt met een half uurtje skeeleren bijna net zoveel als met een half uurtje joggen. Het scheelt maar 30 kcal.

2. Maak van je huis een sportschool

Er bestaan al veel online trainingsprogramma’s. Nu de sportscholen nog steeds niet open mogen bieden zij soms ook hun aanbod online aan, hierdoor kun je vanuit huis toch met je groepsles meedoen. Kijk op de website van jouw sportschool of zij lessen online aanbieden.

Er bestaan daarnaast ook apps waarmee je oefeningen kunt doen. Sommige apps hebben een routine van maar 15-20 minuten, dat is prima in te passen in je dag. Er zijn zelfs workouts van maar 7 min. Geen tijd is dus geen excuus. 😉

Vind je het saai om alleen te sporten? Dan is videobellen met een vriendin de oplossing. Kies samen een leuke workout uit en zet deze tegelijk aan terwijl jullie aan het videobellen zijn.

3. Ieder uur 5 minuten bewegen

In plaatst van de beweging te bundelen kun je ieder uur een klein beetje doen. Zo doseer je het over de dag, dat is niet alleen goed voor je fysieke gestel maar ook voor je concentratie! Eventjes weg van je werk om koffie of thee te zetten, terwijl je staat te wachten tot de koffie klaar is kun je net zo goed een paar squats doen, je kan ook een paar keer de trap op en af, touwtjespringen, dansen op een lekker nummer of een paar oefeningen met gewichtjes te doen.

Heb je kinderen thuis en een Wii? Doe dan een rondje Just Dance. Krijg je meteen een goed humeur van.

Kun jij wel wat hulp gebruiken om meer grip op je gewicht te krijgen tijdens de lockdown? Meld je dan aan voor mijn gratis 10-daagse Van Futloos Naar Fit Challenge. Al 800 vrouwen gingen je voor! Met deze online challenge gaan we er samen voor zorgen dat jij (en je vriendin) weer lekker in je vel zit. Meld je snel aan: https://www.365dagen.com/gratiscadeautjes/challenge-van-futloos-naar-fit/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust