Vrouwen vinden het lichaam van een andere vrouw mooier

Er bestaat een onderzoek waarin er werd gekeken naar hoe een vrouw zichzelf omschrijft. Dat kan over uiterlijk en innerlijk gaan. Van beide zijn veel onderzoeken te vinden.

Maar deze springt er voor mij echt bovenuit.

Vrouwen vinden andermans lichaam mooier.

Wat een vrouw van een lichaam vindt, hangt af van of dat lijf van haar is of van iemand anders, ook al is het precies hetzelfde lichaam. Dat ontdekten onderzoekers van de Universitat de Barcelona.

Het onderzoek verloopt als volgt:

Ze maakten van twaalf vrouwen drie verschillende driedimensionale virtuele lichamen of avatars. Eentje van het beeld dat de proefpersonen van zichzelf hebben, eentje van hoe hun ideale lijf eruit ziet en eentje van de werkelijke afmetingen van hun lichaam. Alle lijven werden gekleed in strakke zwarte pakjes.

Vrouwen zijn slanker dan ze denken.
De avatar van het zelfbeeld van de vrouwen was dikker dan de avatar van hun werkelijke lijf. Dat laat al zien dat hun zelfbeeld niet bepaald klopt. 

Daarna bekeken de proefpersonen alle door de computer gegenereerde lijven in een virtuele wereld. De ene keer bekeken ze de avatar vanuit het perspectief alsof het hun eigen lijf was. Daar kregen ze een speciaal pak voor aan. Dat zorgde ervoor dat ze het echt voelden als hun virtuele lijf werd aangeraakt. De andere keer bekeken ze de 3D-avatars vanuit het perspectief van een buitenstaander, dus zoals anderen je zien.

De onderzoekers vroegen de proefpersonen telkens het virtuele lijf op aantrekkelijkheid te beoordelen, en hoe graag ze zouden willen dat hun lijf op dat van de avatar leek.

Vrouwen weten niet dat ze tevreden zijn over hun lichaam
Vanuit het perspectief als buitenstaander vonden vrouwen de avatar van hun eigen lijf een stuk aantrekkelijker dan vanuit het perspectief alsof het hun eigen lijf was. Terwijl het precies hetzelfde lijf was.

Verrassend genoeg wilden de meesten het liefst op het lijf lijken dat naar hun werkelijke evenbeeld was gemaakt, ook de vrouwen. Zonder dat ze het wisten, waren ze dus al heel tevreden over hun lichaam.

Worstelen met je zelfbeeld
De onderzoekers hopen deze virtuele techniek ooit in te zetten om mensen te behandelen die met hun lichaamsbeeld worstelen, zoals mensen met een eetstoornis. Misschien kan het ze helpen een objectiever beeld van hun eigen lichaam te krijgen.

Onderzoek van Universitat de Barcelona. Bron: Quest

De term bodypositivity word je om de oren gesmeten tegewoordig maar het is echt heel erg belangrijk dat we liever gaan zijn voor onszelf.

Dat is alleen nog niet zo makkelijk.

365 Dagen Slank is een programma ontwikkeld door Eveline van der Waterlaat en zij is Dieetpsycholoog en Dietist. Zij weet als geen ander dat het geen zin heeft om alleen maar 10 kilo af te vallen. Het gaat om zoveel meer. En daar gaat ze jou mee helpen.

365 Dagen Slank is geen dieet. Het is een programma waarin je iedere dag door Eveline gemotiveerd wordt een gezond gewicht te krijgen en te houden op een positieve manier. Ze geeft antwoord op vele vragen welke jou gaan helpen anders te kijken naar je lijf en gezondheid.

Dit is niet voor jou als je alleen maar je kledingmaat adoreert van toen je 21 was. Dat gaat waarschijnlijk, op een gezonde manier, nooit meer gebeuren.

Wil je eerst kennis maken met Eveline. Meld je dan aan voor het webinar van aanstaande donderdag 15 oktober om 20:00 uur.
Meld je hier aan:
https://www.365dagen.com/zo-kom-je-zonder-streng-dieet-zo-snel-mogelijk-van-je-vakantiekilos-af

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Wie slank wil zijn moet slim zijn! Met de tips van Eveline van 365 Dagen Slank lukt me dat iedere dag smile

Marja

volgt 365 Dagen Slank

Ik voel me sterker op het gebied van grenzen stellen. Mijn dienstbare kant is ook zakelijker geworden 😊

Lonneke heeft iets wakker gemaakt in mij, daar ben ik super blij mee.

Joyce

volgt 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Ik ben nu veel meer gemotiveerd en ik weet dat ik op de juiste weg ben. Er komen nu ook klanten gewoon naar me toe!

Veerle

volgt 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf

Vanaf middel april tot nu (2 juni) is er ruim 4 kilo af!

Chantal

volgt 365 Dagen Slank