Realiseer je dromen

Als je dagelijks een positieve mindset wilt behouden en dingen ook echt wilt bereiken, moet je je doelen en je dromen liefst dagelijks voor je zien. Dat kan op verschillende manieren. Een leuke manier om dit kracht bij te zetten, is het maken van een visionboard. Dit is een mooi voorbeeld van een middel waarmee je jouw doelen en dromen kunt visualiseren. Het is ook nog eens erg leuk om er één te maken en zo creatief bezig te zijn.

In dit blog deelt Lonneke tips over het maken van een effectief visionboard.

Wat is een visionboard?

Je kunt het zien als een visuele weergave van al jouw wensen en dromen die je graag wilt verwezenlijken. Het is echt een collage van allerlei afbeeldingen, quotes, foto’s en woorden die jouw dromen en verlangens weerspiegelen. Deze collage is bedoeld als een dagelijkse bron van inspiratie en motivatie.

Daarnaast kun je het inzetten als manifestatiemiddel. Een visionboard kan je dus ook motiveren om echt in actie te komen en stappen te zetten die je helpen om elke dag dichter bij je doel of droom te komen. 

Het effect van een visionboard

Hoe duidelijker je het beeld van je toekomst hebt geschetst, hoe concreter dat wordt. Het is belangrijk om jezelf daarbij af te vragen: ‘Wat ik wil ik echt?’ ‘Waar droom ik van?’ ‘Wat zijn mijn verlangens?’

Door dit te visualiseren, ben je als het ware jouw toekomst aan het ‘maken.’ Je focust gericht op wat er is, ook al ligt het eigenlijk nog in de toekomst. Juist dat waarop je je focust en datgene wat je energie geeft; dat groeit.

Programmeer je onderbewuste

Wist je dat jouw onderbewuste geen verschil maakt tussen iets wat er echt is of iets wat wordt neergezet alsof het er al is? Je onderbewuste gaat er gewoon van uit dat het er nu al is en daardoor ga je het ook echt aantrekken.

Het mooie is dat je je hiermee niet focust op dat wat er niet is (= tekort) en wat je energie naar beneden haalt. Maar juist focust op datgene wat je wilt (= overvloed) en wat jouw energie omhoog brengt.

Met een visionboard programmeer je dus eigenlijk je onderbewustzijn: het zal voor jou gaan werken om de juiste kansen in het leven te herkennen en die te pakken.

Tips voor het maken van een visionboard

Je bent vrij om het visionboard zo te maken als jij dat wilt. Ik geef je 5 tips mee waarmee je een echt effectief visionboard creëert.

  1. Maak een keuze

Het is slim om vooraf te bepalen op welk thema je visionboard betrekking heeft. Denk aan je werk, je relatie, je sociale contacten, je hobby’s, financiën. Je kunt natuurlijk ook meerdere visionboards maken.

Daarnaast kun je er één maken voor een specifieke periode. Bijvoorbeeld voor het komende jaar. Wat wil je in die periode allemaal verwezenlijken? Je kunt ook een doel nemen als uitgangspunt. Stel je wilt gezonder gaan eten: ook daar kun je een apart visionboard voor maken.

  1. De vormgeving is vrij

Jouw visionboard moet bij jou passen. Dus alle manieren waarop het is vormgegeven zijn prima. Je kunt de collage op papier maken, op hout, in een fotocollage op je pc, plaatjes op je prikbord, alles in een grote fotolijst plaatsen of op een hangrekje waar je de items met knijpertjes vastzet. Laat je creativiteit de vrije loop.

  1. Gebruik ook foto’s van jezelf

Het is belangrijk dat er ook foto’s van jezelf in worden verwerkt. Bijvoorbeeld mooie foto’s van momenten waarop je je goed, sterk, krachtig, mooi, fijn of gelukkig voelde. Dat mogen er rustig meerdere zijn.

  1. Zet teksten in

Naast mooi visueel materiaal moet er ook zeker tekst in verwerkt worden. Tekst doet namelijk veel: zeker als het je aanspreekt. Gebruik daarom quotes, affirmaties of bepaalde gedachten of losse woorden die bij jou resoneren. Denk bijvoorbeeld aan dankbaarheid, succesvol, plezier of geluk.

  1. Zorg dat je je visionboard dagelijks vaker ziet

Is je visionboard af? Geweldig, dan ga je die nu ergens ophangen of plaatsen waar je hem regelmatig ziet. Door het zien versterk je de energie zodat jouw manifestatie meer kracht wordt bijgezet.

Denk aan een mooie plek in de gang of misschien wel in de woonkamer. Op de wc is ook een plek waar je hem regelmatig ziet. Daarnaast kun je het ook digitaal ergens plaatsen zodat je oog er nog vaker op valt. Bijvoorbeeld als screensaver op je PC/laptop of als achtergrond op je telefoon.

Extra tip: werk je visionboard minimaal één keer per jaar bij. Voeg dingen toe die erbij gekomen zijn. Houdt deze mooie inspiratiebron op die manier actueel. Je kunt natuurlijk ook een hele nieuwe maken.

Het visionboard is echt een magisch hulpmiddel om je wensen, dromen, verlangens en levensvisie te visualiseren en te manifesteren. Breng vandaag nog jouw doelen en dromen in kaart met een mooi visionboard: succes!

Wil je graag meer practische tips van Lonneke en leren hoe je vol energie door het leven kan gaan? Dan is 365 Dagen Meer Energie echt iets voor jou. Lees er hier alles over: https://www.365dagen.com/365-dagen-meer-energie/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust