Ondernemer geworden omdat je naar meer vrijheid verlangde?

‘Vrijheid’ is het meest gegeven antwoord op de vraag: Waarom ben jij voor jezelf begonnen?

De vrijheid om je eigen tijd in te delen
De vrijheid om je eigen werk inhoudelijk vorm te geven
De vrijheid om jouw visie en passie in de wereld te zetten

Niet alleen was voor de meeste ondernemers het verlangen naar vrijheid de reden voor zichzelf te beginnen. Ook na de start van je bedrijf, wil je nog steeds die vrijheid.

Helaas zie ik alleen heel vaak dat die vrijheid dan ver te zoeken is.
Misschien herken je dat ook?

Dat je veel meer uren werkt en veel meer tijd en energie kwijt bent aan je eigen bedrijf dan je had gedacht. Of misschien wel: meer dan je eigenlijk wilt.

Juist als ondernemer is het dus extra belangrijk om je energiebalans goed te hebben. Om te zorgen dat er niet heeel veel meer uitgaat dan erin komt.

Aangezien energie van invloed is op zoveel dingen in jou maar ook op processen in je bedrijf, is het goed om regelmatig stil te staan en een soort mini-evaluatie met jezelf te houden.
Wat komt erin qua energie binnen én wat gaat eruit?
Klopt dat zo voor mij?

Een disbalans kan bijvoorbeeld een tekort aan energie geven.
Dat is niet alleen erg vervelend voor jou. Maar daar kun je ook tegenvallende resultaten door hebben.
Je voelt je moe. Niet fit.
Focussen is moeilijk en je komt nergens echt toe.

Dit alles kun je spiegelen aan je bedrijf. Het heeft een negatieve impact op jouw bedrijf.
Een tekort in jou geeft een tekort in jouw bedrijf.

Dat tekort kan zich op verschillende manieren manifesteren. Te weinig klanten, te weinig omzet of niet de goede klanten (waar je voldoening uithaalt).

En als je moet leuren en sleuren aan jouw bedrijf, voel je zeker geen vrijheid.

Dus… hou 1x per week die mini evaluatie met jezelf.
Schrijf op wat je constateert
En zet daar vervolgens acties op uit.

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer; en ondernemen is super leuk. Zolang je niet een slaaf van je bedrijf bent én je dus die vrijheid niet alleen op papier hebt, maar ook echt voelt.

Wil je niet alleen verder worstelen?
Wil je hulp juist bij het in balans brengen en houden van jouw energie?
Kun je je er in vinden dat jouw energie van invloed is op je bedrijf en sta je er voor open om er aan te werken?

Meld je dan aan voor de training 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf. Ik help je een heel jaar lang met tips, oefeningen, mijn kennis en mijn energie.

Alleen vandaag met speciale korting! Omdat het de dag van de ondernemer is.
Want op de Dag van de Ondernemer wens ik jou veel ondernemersvrijheid (en daarmee plezier) toe. Daarom is de investering niet € 165,- maar slechts € 100,-

Meld je HIER aan en start direct!

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust