Nieuwe Maan in Maagd: wat betekent dat?

Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin, een nieuwe start. Dit is het ideale moment om het verleden achter je te laten en je volledig op de toekomst te richten. Met elke nieuwe Maan begint de maancyclus opnieuw. Zie het als een heerlijk frisse wind in je leven. De nieuwe maan is het perfecte moment om iets nieuws op te starten. In dit blog vertel ik je daar meer over.

Wat symboliseert de nieuwe Maan?

Deze Nieuwe Maan symboliseert  een nieuw begin. Deze fase van de maan start op het moment dat de eerste kleine maansikkel zichtbaar is. Dit is het ideale moment om naar binnen te keren, om je intenties te bepalen en om te visualiseren. Dit is ook het ideale tijdstip om het zaadje van jouw wens te planten.

Wil je meer weten over de invloed van de maan? Bekijk dan ook dit blog: https://www.365dagen.com/de-invloed-van-de-maan/

Zijn goede verbinding met een planeet die staat voor vooruitgang, verandering en vernieuwing, zorgt ervoor dat je de behoefte voelt om aan een nieuw hoofdstuk in je leven te beginnen. Het is de tijd om jezelf te bevrijden van dingen die je storen.

In het dagelijks leven kan de Nieuwe Maan ook een verandering in je gewoonten betekenen. Daarom is het nu het juiste moment om meer aandacht aan jezelf te besteden en bijvoorbeeld met een nieuwe hobby of sport te beginnen.

Wanneer is de Nieuwe Maan in september 2021?

De Nieuwe Maan treedt op als de Maan tussen de Zon en de Aarde staat. Dit voorval gebeurt de eerstvolgende keer op dinsdag 7 september 2021 om 02:53 uur. Tijdens de Nieuwe Maan heerst er een vredige sfeer omdat de planeten Maan en Zon dichter bij elkaar staan. Wist je dat er tijdens deze dagen minder kans is op conflicten dan bijvoorbeeld bij volle maan?

Waar staat de Maan in Maagd voor?

Ook met deze Nieuwe Maan zijn er weer nieuwe kansen en mogelijkheden door de energieën van het dierenriemteken Maagd. Bij een Nieuwe Maan staan de Zon en de Maan op dezelfde graad van de dierenriem, daarom is het een Zon-Maan conjunctie. In dit geval staan Zon en Maan beide op de 14e graad in het teken Maagd.

De Maan in Maagd staat voor rede en ordelijkheid. Aan de ene kant heb je veel behoefte aan contact, maar aan de andere kant heb je ook behoefte rust. Deze dagen zijn ideaal om routinezaken af te handelen.

Daarnaast geeft het teken Maagd je de nodige kracht en het perspectief om nieuwe projecten nauwkeurig te plannen en ze vervolgens succesvol uit te voeren. Ook spoort dit dierenriemteken je aan om (nog) beter voor jezelf te zorgen. Tegelijkertijd helpt het je om je dagelijks leven (nog) beter te organiseren.

Maagd staat tenslotte ook voor hulpvaardigheid. Daarom voel je nu misschien meer de behoefte om anderen hulp aan te bieden of om jezelf op een andere manier nuttig te maken.

Nieuwe Maan in het teken Maagd: doe er je voordeel mee

Waar ga jij deze Nieuwe Maan mee beginnen? Wat wil je al langer (opnieuw) oppakken? Denk je er al heel lang over om  weer te gaan studeren? Of wil je eigenlijk heel graag je nieuwe onderneming starten? Twijfel niet langer, maar doe het. Nieuwe maan is hét ideale moment. om plannen te maken om je lang gekoesterde wens uit te laten komen. Je kunt nu goed orde in de chaos aanbrengen, snel structuur aanbrengen en goed plannen.

Denk aan het opruimen van spullen in je huis, je papieren, je digitale bestanden of het afhandelen van to-do-lijstjes. Als dit werk is gedaan, kun je voldaan gaan genieten. Je krijgt nu ook de kans om prettige dagelijkse routines in te voeren en om langdurige problemen op te lossen. Maak daar optimaal gebruik van.

De Nieuwe Maan in Maagd op 7 september staat ook in oppositie met Neptunus in Vissen. Daarom kan het twijfels in je opwekken en een gebrek aan vertrouwen in jezelf en de toekomst veroorzaken. Uranus spoort je aan om nieuwe voornemens te maken, maar Neptunus veroorzaakt zorgen over de vraag of we wel de juiste beslissingen nemen en waar die ons zullen brengen.

Ga voor een frisse start

Het is niet voor niets dat de Nieuwe Maan symbool staat voor het begin en voor een nieuwe start.  De dagen van de Nieuwe Maan zijn dus bij uitstek de dagen voor een frisse nieuwe start.

Zoals je leest kun je het echt heel breed zien. Het kan gaan om je gezondheid, je leefstijl of je conditie; denk aan het starten met sporten of met een dieet. Maar het heeft net zo goed betrekking op het bijhouden van je administratie, je huis, je werk of je sociale contacten.

Dus waar wacht je nog op? Pak nieuwe projecten met beide handen aan. De Nieuwe Maan in Maagd zal je gegarandeerd steunen.

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt.

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor de cursus 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt. Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. Doe je mee? Je kunt je nu tijdelijk weer aanmelden want we starten weer met Nieuwe Maan op 7 september: https://www.365dagen.com/365-dagen-geluk-en-balans-met-de-maan/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust