Krijg jij positieve energie van jouw huis?

Je huis is nu meer dan ooit een plek waar je je rust moet kunnen vinden en waar je positieve energie kunt bijtanken. Je huis is echt je veilige haven, de plek waar je ontspannen jezelf moet kunnen zijn. In deze tijden is je huis ook meteen die plek voor je hele gezin. Je zit veel bij elkaar en dat heeft ook invloed op de energie in huis.

In dit blog deelt Lonneke 8 tips hoe je meer rust in je huis kunt creëren en hoe je zorgt voor positieve energie.

 1. Hoe minder spullen, hoe meer rust

Dit is natuurlijk een inkopper, maar het werkt echt zo. Marie Kondo is niet voor niets zo succesvol. Heb jij de term ‘ontspullen’ ook al vaker voorbij zien komen? Dat je alles wat je niet (meer) nodig hebt, weg doet. Is het kapot of versleten? Dan hoort het in de prullenbak. Alles wat nog mooi en goed is, kun je weggeven of wegbrengen naar de kringloopwinkel.

Naast dat het dus in huis voor veel meer rust zorgt, is het ook voor het milieu beter vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Last but not least geeft het een heerlijk opgeruimd gevoel, waardoor jij (en de andere gezinsleden)  zelf ook weer rustiger worden en meer positieve energie krijgen.

Het is best lastig om te beginnen met ontspullen, zeker als je huis erg vol staat. Maak er dan een soort spelletje van. Begin eenvoudig: zeg bijvoorbeeld dat iedereen in huis de komende maand 6 dingen moet wegdoen. Is dat gelukt? Dan kun je de maand erna opbouwen.

 1. Geef alles een eigen plek

Heb jij op de woonkamertafel ook allerlei papieren liggen waar je nog iets mee moet doen? En ligt het speelgoed van de kinderen ’s avonds nog in een hoek van de woonkamer? Al deze dingen veroorzaken onbewust onrust in je hoofd en zorgen voor negatieve energie.

Voorkom dit en probeer alles aan het einde van de dag weer op te ruimen op de plek waar het hoort te liggen. Het klinkt misschien alsof dat veel tijd kost, maar op een bepaald moment wordt het een gewoonte. Je hoeft het niet alleen te doen. Je kinderen en partner doen gewoon mee. Maak hier afspraken over en zorg zo samen voor die gewenste rust en fijne energie in huis.

 1. Zorg voor een opgeruimde werkplek

In deze Corona-tijden zitten we aan huis gekluisterd, ook wat werk betreft. Hoe ziet jouw werkplek er eigenlijk uit? Ze zeggen weleens: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Hetzelfde geldt voor je werkplek of zelfs je bureau.

Als er van alles rondslingert in de woonkamer of je bureau vol ligt met allerlei papieren, boeken en andere dingen, dan zorgt dat voor negatieve energie en onrust in je hoofd. Je begrijpt dat dat niet bijdraagt aan je concentratie. Ruim daarom aan het einde van de werkdag je kantoorruimte en je bureau steeds netjes op, zodat je daar de volgende dag weer meteen vol energie aan het werk kunt.

 1. Ga eens schuiven

Wist jij dat energie ook kan vastzitten door een inrichting of door bepaalde voorwerpen? De manier waarop meubels in een ruimte staan, vormt een energiepatroon. Nu ben ik zeker geen Feng Shui deskundige, dus ik kan je daar niet alle ins and outs over vertellen. Maar ik kan je wel iets zeggen over vastzittende energie door je inrichting / de plek waar je meubels staan.

Herken je dat misschien, dat je niet graag op een bepaalde plek op je bank zit? Of voel je je onrustig als je aan je eettafel zit? Misschien heb je zelfs moeite met in slaap vallen en woel en draai je veel in bed?

Het kan dan heel goed zijn dat je meubels niet op de goede plaats staan waardoor de energie niet goed kan stromen. Net als een schilderij dat niet op de goede plek hangt of een lamp die niet op de goede plek staat. Ook hier kun je dus last hebben van vastzittende energie. Zodra je dingen gaat verplaatsen, breng je die vastzittende energie weer in beweging.

 1. Zorg voor je eigen cocoon-plek

Iedereen heeft op zijn tijd een plekje nodig in huis waar hij of zij zich even terug kan trekken en ongestoord en in alle rust energie kan bijtanken. Misschien heb je al een ruimte in huis die je daarvoor gebruikt.

Zo niet, kijk eens welke mogelijkheden er zijn in jullie huis. Denk aan een deel van de zolder die je rustgevend inricht met een gemakkelijke fauteuil of bankje, een mooi kleedje en wat zaken als kaarsjes, edelstenen of planten: net waar jij van houdt. Of gebruik (een deel van) de hobbyruimte hiervoor. Met een kamerscherm kun je daar bijvoorbeeld een apart hoekje creëren.

Zorg voor sfeervolle verlichting in die ruimte. Deze plek kan door iedereen in huis worden gebruikt. Hang een ‘Niet storen’ bordje aan de deur, zodat je ook echt ongestoord energie kunt tanken.

Tip: zorg dat in deze ruimte liever geen apparaten worden gebruikt. Dus laat hier de TV, je laptop of mobiele telefoon achterwege en geniet van echte rust. Lees een boek of doe een meditatie.

Wil je graag met jouw energie aan de slag, wil je leren hoe je dat positief kan beïnvloeden? Start dan vandaag nog met 365 Dagen Meer Energie.

 1. Zet edelstenen in

Edelstenen werden vroeger al ingezet voor hun helende werking. Je had toen nog niet veel medicijnen, dus werden destijds kruiden, planten en edelstenen gebruikt bij bepaalde klachten.

Edelstenen stralen een bepaalde energie uit en kunnen ervoor zorgen dat de energie in je huis in positieve zin verandert. Voorbeelden van edelstenen die je kunt inzetten voor meer rust zijn: de tijgeroog, de chrysocolla of de malachiet.

Het is zeker de moeite waard om je daar eens in te verdiepen en te kijken welke edelsteen of edelstenen het beste bij (je huis) passen. In dit blog vertel ik van alles over het effect ervan: https://www.365dagen.com/de-kracht-van-edelstenen-in-deze-onrustige-tijden/

 1. Luister naar klassieke muziek

Klassieke muziek heeft een rustgevende werking en vermindert je stressgevoel. Wil je meer rust ervaren en je beter kunnen concentreren? Probeer het gewoon een keer uit en luister een poosje naar dit soort muziek. Het effect zal je vast verbazen.

Klassieke muziek zorgt er namelijk voor dat je fysiek, maar ook mentaal rustig wordt. Je lichaam maakt een bepaald hormoon aan (oxytocine) waardoor je je automatisch rustiger voelt en meer gaat ontspannen. Tenslotte werkt klassieke muziek ook goed om rustig in te slapen ’s avonds. Dat geldt ook voor kinderen.

 1. Zorg voor een rustgevende geur

Geuren hebben (vaak onbewust) een enorme invloed op je stemming. Lucht je huis elke dag, zodat er letterlijk een frisse wind door het huis kan waaien. Zeker als je er de hele dag met meerdere mensen aanwezig bent.

Geuren hebben invloed op jouw energie en daarmee op jouw spirituele, fysieke en emotionele gesteldheid. In tijden van onrust en stress zijn de volgende geuren aanraders:

 • Lavendel: werkt kalmerend en verzachtend.
 • Geranium: heeft ook een kalmerende en ontspannende werking, maar dan vooral bij hevige emotionele druk. Geranium verdrijft negatieve gedachten en stemmingen en laat je openstaan voor de mooie kanten van het leven.
 • Mandarijn: werkt ontspannend als je druk en/of nerveus bent. Mandarijn stimuleert de speelse creativiteit zodat problemen minder zwaar zijn en er weer ruimte is om aandacht te geven aan de kleine dingen die ertoe doen.

Deze geuren kun je natuurlijk tot je nemen via de fysieke producten (lavendelplant, geraniumplant en een mandarijn), maar er zijn ook etherische oliën te koop met deze geuren. Je kunt een druppeltje van de etherische olie in een verstuiver doen of op een stukje stof waar je dan aan kunt ruiken.

Hopelijk heb ik laten merken hoe down to earth ik ben. Ik ben praktisch en dat merk je aan mijn tips. Met je energie bezig zijn hoeft niet whoohoo dansend met wierook in de kamer te zijn, ook al zie ik ook dat er mensen zijn die er baat bij hebben.

Wil je graag met jouw energie aan de slag, wil je leren hoe je dat positief kan beïnvloeden? Start dan vandaag nog met 365 Dagen Meer Energie.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust