Koolhydraat-arm eten in een tapas restaurant

Leuk! Een avondje lekker uit eten met je gezin bij een tapas restaurant of lekker tapas thuis. Deze kleine hapjes uit Spanje zijn super voor een avondvullend etentje. Maar waar moet je nu op letten als je tapas gaat eten, wanneer je bezig bent met afvallen?

Voorbereiding is de key

Zorg dat je niet met enorme honger de deur uit gaat. Wanneer je voorafgaand aan je etentje een gezond tussendoortje neemt, heb je minder trek. Het duurt namelijk vaak even voordat er daadwerkelijk gerechtjes op tafel komen. Dat mandje stokbrood staat meestal wel al direct op tafel en doordat je geen enorme trek hebt, kun je deze verleiding beter weerstaan.

Je ogen zijn vaak groter dan je maag

Vaak maken tapas restaurants gebruik van een all you can eat- formule en kun je onbeperkt gerechtjes bestellen. Nu zien al die gerechtjes er lekker uit op de kaart en zijn je ogen vaak groter dan je maag. Maak daarom van tevoren afspraken met jezelf over hoeveel gerechtjes je per ronde gaat bestellen of hoeveel je neemt van wat er op tafel komt te staan.

Patatas Bravas

Zorg dat je, naast het stokbrood, ook deze aardappeltjes laat staan. Hoewel de Patatas Bravas heerlijk zijn, bevatten ze veel koolhydraten. Dit geldt natuurlijk ook voor brood, pasta, rijst en de toetjes. Let goed op de sausjes en laagjes paneer die worden gebruikt bij de tapas.

Wat is dan wel koolhydraatarm?

Ga voor vlees- of visgerechten, of gerechten met groenten en vraag de saus apart. Hieronder geef ik je een overzicht met klassieke tapas die koolhydraatarm zijn:

– Gazpacho (koude soep)
– Pimientos de padrón (groene pepers)
– Gambas al ajillo (gamba’s in knoflookolie)
– Pincho’s (vleesspiesjes)
– Champignons
– Boquerones (ansjovis)
– Olijven
– Mejillones en escabeche (gemarineerde mosselen)
– Jamón Serrano of Iberico (serrano – of ibericoham)
– Sardientjes

Wat is dit precies? Durf te vragen

Het is helemaal niet raar om te vragen wat er precies in een gerechtje zit, of om aan te geven dat je koolhydraatarm eet. Wanneer je niet zeker weet wat er precies in dat ene sausje zit, vraag dat dan na bij de bediening. Zo krijg je geen gerechtje voorgeschoteld dat eigenlijk niet koolhydraatarm is.

Enjoy!

En vooral: Geniet ervan! Het is heerlijk om een avondje te gaan uit eten en bovendien erg lekker.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust