Jarig in Coronatijd? 3 leuke manieren om het toch te vieren

Het vieren van een verjaardag is nu even niet meer zoals we het gewend zijn. Op 6 mei is onze Anne van 365 Dagen zelf jarig en al zoekende naar een creatieve manier om haar verjaardag nu toch te vieren bedachten we deze 3 leuke oplossingen.

Ben jij zelf bijna jarig? Iemand uit de familie? Of een van je kinderen? Met een gezonde dosis creativiteit maak je er toch een hele leuke verjaardag van. En origineel wordt het zeker: ga dus voor een verjaardag om nooit meer te vergeten. Maar hoe doe je dat met social distancing? In dit blog komen 5 ludieke manieren aan bod om het te vieren.

Persoonlijk feliciteren met glas ertussen

Is je moeder, vader of je tante jarig? Of misschien je beste vriendin? We kunnen het niet gezellig samen in de huiskamer vieren, maar wie zegt dat we elkaar helemaal niet live mogen zien? Spreek samen een moment af, stap op je fiets en vergeet je mobieltje niet. Die heb je namelijk echt nodig. Het idee is dat je wel persoonlijk langs gaat bij de jarige, maar het gesprek voer je Corona-proof met glas ertussen.

Vraag of de jarige een stoel buiten neerzet voor een raam (bijvoorbeeld in de achtertuin). De jarige zit binnen voor het raam en jij buiten. Pak de telefoons en bellen maar … Dit voelt natuurlijk helemaal als een verjaardag met een hapje en een drankje bij de hand. Dat is vast makkelijk te regelen. Zeker doen! Want van elk echt (oog)contact wordt iedereen blij in deze tijden.

Ben je zelf jarig? Nodig dan een paar mensen uit die jou gedurende de dag op deze manier komen bezoeken: supergezellig! Je hebt zo veel meer quality-time met de mensen door het 1-op-1 contact. En er is altijd wel ergens een plek in of om het huis te vinden waar jullie — met glas ertussen — gezellig én Coronaproof kunnen babbelen.

Vier het online

Het klink afgezaagd en saai, maar je kunt er echt iets leuks van maken. Zeker als vrienden en familie verder weg wonen. Voor werk of privé maak je vast al gebruik van een online videoprogramma. Neem bijvoorbeeld Zoom: dat is goed geschikt om met meerdere mensen gezellig online samen te zijn. Dat kan met maximaal 100 personen; zoveel passen vast niet in je huiskamer 😉 Maak er dit jaar gewoon een geweldig groot feest van met ál je vrienden en familie!

Houseparty is een ander voorbeeld; ook leuk om via die app samen spelletjes te spelen. Je kunt je feestje zo sober of juist uitgesproken laten zijn als je zelf wilt. Je kunt aangeven dat mensen zelf een lekker hapje en drankje klaarzetten. Nog leuker is het natuurlijk, als jij iets laat bezorgen bij de mensen die je uitnodigt of dat je zelf iets langsbrengt.

Wonen de mensen in de buurt? Bak dan bijvoorbeeld zelf een overheerlijke grote taart en breng persoonlijk een stuk taart langs dat je (na afspraak natuurlijk) afzet voor de voordeur. Een kort live gesprekje via het raam of de voordeur (op gepaste afstand uiteraard) zit er dan misschien ook wel even in. Altijd fijn!

Ga voor een origineel cadeau

Nu we bijna allemaal wel noodgedwongen aardig thuis zijn in het hebben van online contact, is het leuk om een jarige te verrassen met een originele persoonlijke verjaardagsvideo.

Stel oma is jarig en jullie willen haar als familie verrassen. Vraag alle familieleden (maar dan ook echt álle!) om een korte video op te nemen waarin ze haar feliciteren. Laat ze daarnaast ook iets persoonlijk doen of vertellen. Bijvoorbeeld het kleinkind dat een liedje zingt en de mooie tekening laat zien die oma per post krijgt. Of jij als dochter leest een mooi zelfgeschreven gedicht voor aan je moeder: alles kan.

Zorg dat iemand dit op tijd organiseert en de video’s verzamelt en monteert. Er is vast wel een handige neef, nicht, oom of tante die dat mooi in elkaar kan zetten. Is dat niet zo? Op YouTube vind je genoeg handleidingen hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen.

Stuur oma op haar verjaardag de video toe. Wedden dat ze er ontzettend van gaat genieten? En het leuke is: ze kan het zo vaak opnieuw bekijken als ze zelf wil. Een prachtige verrassing voor oma dus. Dat is nog eens wat anders dan een standaard kaartje via de brievenbus.

Dit waren de drie tips om van een verjaardag toch een speciale dag te maken met persoonlijk contact en een verrassingselement. Maak er — ondanks Corona — een geweldige en onvergetelijke verjaardag van voor jezelf of voor een ander. Alvast van harte gefeliciteerd!

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust