In 7 stappen jouw ‘nieuwe maan’ ritueel

Wist je dat nieuwe maan-fase een goed moment is om je leven een nieuwe wending te geven? Dit is het moment om je wensen te uiten, plannen maken en om nieuwe projecten te starten. Het is zinvol om dit tijdens een speciaal ritueel te doen. Hierbij gaat het erom de energie van de maan te gebruiken om je wensen uit te laten komen. In dit blog leg ik uit hoe je dat aanpakt.

Wat is nieuwe maan?

Nieuwe maan staat voor een nieuw begin, een nieuwe start. Het is nu tijd om het verleden achter je te laten en je volledig op de toekomst te richten.

Deze fase van de maan start op het moment dat de eerste kleine maansikkel zichtbaar is. Dit is het ideale moment om naar binnen te keren, om je intenties te bepalen en om te visualiseren. Dit is het ideale tijdstip om het zaadje van jouw wens te planten.

Wil je meer weten over de invloed van de maan? Lees dan ook dit blog: https://www.365dagen.com/de-invloed-van-de-maan/

1. Bereid je goed voor

Je kunt je alvast voorbereiden op je nieuwe maan ritueel. Ga er al een paar dagen van tevoren bewust mee aan de slag. Denk na over hoe de dingen nu zijn of zijn gaan. Gaat alles naar wens? Of zijn er dingen waarover je twijfelt?

Je kunt ook ’s avonds een duidelijke vraag formuleren die ’s nachts – eventueel in een droom – wordt beantwoord. Ook kan het zijn dat dingen de volgende dag een stuk duidelijker voor je worden. Zo kun je alvast aan de slag gaan met de voorbereiding van wat je bij de nieuwe maan graag wilt beginnen.

Start voor de nieuwe maannacht alvast met het maken van een lijstje van alles wat je de afgelopen weken dwars zat. Maar ook van de dingen waar je graag vanaf wilt en natuurlijk ook datgene wat je wenst.

2. Wees dankbaar

Je hebt nu waarschijnlijk zowel positieve als negatieve dingen op je lijstje staan. Het is belangrijk om je vooral te focussen op de goede en positieve dingen in je leven. Positiviteit is ook de beste gemoedstoestand voor je nieuwe maan ritueel. Pak pen en papier en stel een dankbaarheidslijstje op.

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor de cursus 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt. Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. Doe je mee? Je kunt je nu tijdelijk weer aanmelden want we starten weer met Nieuwe Maan op 7 september: https://www.365dagen.com/365-dagen-geluk-en-balans-met-de-maan/

Schrijf zoveel mogelijk op waar je op dit moment dankbaar voor bent in je leven. Alles wat je waardeert, leuk vindt, liefhebt (mensen en dingen), waarvan je geniet en wat je viert mag je noteren. Ga voor minimaal 1 A4-tje vol: 2 is nog beter. Je merkt ongetwijfeld dat je je al tijdens het schrijven van dit lijstje steeds beter gaat voelen.

3. Het nieuwe maan ritueel

Nu gaan we naar het ritueel zelf: zorg ervoor dat je tijdens dit ritueel ongestoord bent. Zoek een mooi rustig plekje op in huis en steek een kaars aan. Dit moment is alleen van jou: geniet ervan. Je kunt een lekkere kop thee zetten, een geurige kaars aansteken en alvast pen en papier klaarleggen om straks je wensen op te schrijven.

Ga lekker zitten. Adem rustig in en uit en focus op je ademhaling. Voel hoe elke ademhaling je een rustiger gevoel geeft. Terwijl je ademhaling rustiger wordt, sluit je je ogen.

Het eerste wat je nu doet, is het loslaten van je angsten en zorgen. Die voelen namelijk als een loodzware ballast waar je graag vanaf wilt komen. Noteer voor jezelf wat jou op dit moment niet bevalt in je leven. Wat drukt op je? Wat benauwt je? Waar heb je last van? Waar wil je vanaf?

Noteer alles, want het is tijd om dat soort belastende dingen los te gaan laten. Ze dragen niet meer bij aan je leven of zijn niet (meer) goed voor je. Haal rustig adem en laat de dingen die jij hebt opgeschreven met elke uitademing langzaam aan verdwijnen. Laat ze op die manier los.

Start daarna met het visualiseren van je toekomst. Wat wil je graag bereiken in de volgende maancyclus? Wat is precies je doel?

Denk hierbij enkele weken vooruit: Wat wil je graag in je leven? Wat wil je houden? Wat wil je toelaten in je leven? Hoe wil je je voelen? Wat wens je de mensen die je dierbaar zijn? Wat wil je graag voor jezelf? Wat wil je qua werk? Je vriendschappen? Liefde? Noteer alles wat bij je naar boven komt.

Schrijf nu je wens(en) (1 – 2) op. Omschrijf ze echt alsof ze nu al zijn uitgekomen. Dit geeft je extra kracht en je activeert hiermee ook meteen krachten in jezelf die je de komende periode gaan helpen om deze wensen uit te laten komen.

4. Geloof erin en voel het echt

Wist je dat je alleen je volledige potentieel kunt bereiken als je echt in jezelf en je eigen geluk gelooft? Schrijf daarom naast elke wens een percentage op waarmee je aangeeft in hoeverre je gelooft dat die wens ook daadwerkelijk uitkomt. 0% betekent dat je helemaal niet gelooft dat het uitkomt en 100% betekent dat je er helemaal zeker van bent. Kies op gevoel een getal tussen de 0 en 100.

Ga zitten en stel jezelf exact voor hoe het voor je voelt en is als deze wens nu al realiteit zou zijn. Visualiseer hierbij elk detail. Neem alle kleuren, geuren en dingen in je op. Probeer het echt te voelen. Door op deze manier bewust je toekomst te visualiseren, creëer je nog meer vertrouwen, gevoel en intentie om je wens ook daadwerkelijk uit te laten komen.

Hoe vaker je dit doet, hoe beter je je onderbewustzijn zo kunt ‘programmeren’. Hierdoor zal een overgroot deel van je onbewuste acties in de komende periode bijdragen aan jouw wens.

5. Kies een passende affirmatie

Gebruik jij weleens affirmaties? Ze helpen je om in het goede te geloven en dingen positief te benaderen. Met affirmaties programmeer je als het ware je mind en daarmee ook je energie. Positieve affirmaties dragen actief bij aan het feit dat je onderbewuste denkt dat iets werkelijkheid is.  Bedenk een affirmatie die goed aansluit op jouw wens.

Stel dat je vaker conflicten hebt met je partner en je wens is om een betere relatie met diegene te hebben. Dan kan dit een affirmatie zijn die daarbij past: ‘We behandelen elkaar liefdevol en met respect’. Kies nu een mooie affirmatie voor jouw wens(en) en schrijf die op.

6. Manifesteer je nieuwe maan wensen

Manifesteren kun je zien als het bewust creëren van datgene wat je graag wilt. Wist je dat je datgene aantrekt wat je (onbewust) uitzendt? Dus door ergens aandacht aan te geven, stuur je je energie daar gericht naartoe. En wat je aandacht geeft dat groeit. Dit is de basis van manifesteren.

Wil je meer weten over manifesteren? Lees dan ook eens dit blog: https://www.365dagen.com/de-kracht-van-manifesteren/

Je gaat nu je nieuwe maanwens(en) manifesteren. Schrijf ze op in je schrift en doorloop voor iedere wens de volgende stappen:

 • Lees je wens hardop voor.
 • Sluit je ogen en adem rustig door.
 • Visualiseer je wens alsof hij al is uitgekomen.
 • Merk op hoe je je voelt als deze wens is uitgekomen. Wat voel je precies? En waar voelt je dat in je lichaam?
 • Bedenk een mooie affirmatie die deze wens ondersteunt.
 • Bedenk hoe waarschijnlijk het is dat deze wens uitkomt (op een schaal van 0 tot 100).
 • Bedenk hoe je deze wens kunt verwezenlijken. Wat moet je concreet doen om dichter bij je doel te komen? Wat heb je nodig?
 • Mediteer vervolgens ongeveer 10 – 15 minuten.

Het doel van de laatste stap (het mediteren) is om jezelf gericht in beweging te krijgen. Wat moet je precies doen om je wens uit te laten komen? Hoe moet je te werk gaan? Welke acties zijn nodig? Bedenk voor elke wens maximaal twee concrete acties die je dichter bij je wens brengen.

7. Neem deze belangrijke do’s en dont’s mee

De energie van de nieuwe maan is perfect voor het manifesteren van wensen. Daarbij is het belangrijk om je wens(en) te formuleren alsof ze nu al werkelijkheid zijn. Hier volgen nog een paar belangrijke tips:

 • Wens iets wat je wilt, niet iets wat je niet (meer) wilt.
 • Stel haalbare doelen en ga dus voor haalbare wensen. Je kunt ook grotere dingen wensen, die misschien verder weg liggen of langer duren om te bereiken. Vraag je hierbij dan af: welke stappen zijn er nodig om die wens uit te laten komen? Elke deelstap kan weer een aparte wens worden.
 • Wens niet dat een ander verandert. In plaats daarvan kun je wel wensen dat je beter kunt omgaan met de karaktertrekken of gewoontes van die persoon.
 • Geloof in jezelf en dat je het zeker waard bent dat de wens in vervulling gaat.

Je hebt je wens helder: mediteer de komende periode regelmatig. Stap steeds opnieuw in het gevoel dat je hebt als je wens werkelijkheid is. Onderneem ook gericht actie om je wens uit te laten komen. Je kunt tenslotte je affirmaties dagelijks hardop uitspreken. Laat je maar verrassen door wat er uit zal komen van je wens 😉

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor de cursus 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt. Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. Doe je mee? Je kunt je nu tijdelijk weer aanmelden want we starten weer met Nieuwe Maan op 7 september: https://www.365dagen.com/365-dagen-geluk-en-balans-met-de-maan/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust