Handige extra accessoires voor je airfryer op een rijtje

Je hebt misschien al een airfryer gekocht en de meest belangrijke accesoires zitten dan natuurlijk al in de verpakking. Maar wist je dat er nog veel meer handige airfryer-accessoires verkrijgbaar zijn die het gebruik van de airfryer nog handiger en interessanter maken? In dit blog deel ik een aantal handige accessoires met je.

Lekker praktisch

Airfryers worden echt steeds populairder. Dat is begrijpelijk, want ze nemen weinig ruimte in beslag, zijn praktisch, snel, energiezuinig en veel gezonder dan het bereiden van je eten in een frituurpan. Het is ook een ideaal keukenapparaat als je weinig ruimte hebt: denk aan een klein (1 kamer)appartement of een caravan. De mogelijkheden van dit handige keukenapparaat zijn bijzonder groot.

In dit blog lees je wat je er allemaal mee kunt bereiden (en dat is veel meer dan je denkt): https://www.365dagen.com/wat-kun-je-allemaal-met-een-airfryer/

Eerst meten

Voordat je een accessoire of zelf een heel accessoire-pakket voor je airfryer aanschaft, is het belangrijk om je airfryer even goed op te meten. Het is zo dat veel apparaten verschillende afmetingen hebben. De accessoires die je aanschaft, moeten natuurlijk wel goed passen in je airfryer.

Als je een pakket met allerlei accessoires koopt, dan staan meestal wel specifieke merken en modellen genoemd. Zo weet je meteen of het in je apparaat past of niet.

APARTE AIRFRYER ACCESSOIRES

Airfryer spatscherm

Een spatscherm is bijzonder handig voor alle airfryers waarvan het verwarmingselement in het apparaat aan de bovenkant zit (dus boven je voedsel). Dit element is daar namelijk lastig schoon te maken.

Het scherm voorkomt dat er vuil (zoals vetspetters) op het verwarmingselement terecht komt. Ook voorkomt het rook en andere onaangename geuren die ontstaan wanneer oude vetresten in het apparaat weer opwarmen. Dit scherm maakt het schoonmaken ook veel gemakkelijker. Sommige apparaten hebben al een spatscherm; bij andere kun je dit als apart accessoire aanschaffen.

Roerarm

Sommige oudere apparaten hebben hem er al bij zitten en voor andere kun je het los aanschaffen: de roerarm. Een roerarm maakt het bereiden van bijvoorbeeld friet en andere etenswaren in je airfryer nog eenvoudiger.

Het doel van de roerarm is om het voedsel regelmatig en automatisch te draaien en te roeren, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. Daarmee wordt het voedsel mooi gelijkmatig bruin. Niet alle merken beschikken over deze optie.

In de meest recente airfryers zit geen roerarm meer.

Siliconen matjes en vormen

Die heb je in allerlei verschillende soorten maten en ze zijn bijzonder handig om taarten, muffins en dergelijke te bakken.

Cakevorm

Een kleine diepe cakevorm is ideaal om je cake in te bakken.

Ovenschaal

Dit accessoire heb je nodig als je ovenschotels in de airfryer wilt maken. Het is ook handig en gemakkelijk om groentepannetjes mee te bereiden of zelfs gebakken eieren en omelet. Meet je airfryer even op als je er een gaat kopen.

Scheidingsrek

Hiermee creëer je eenvoudig een extra niveau in je airfryer waardoor je meer ruimte hebt om voedsel op te leggen. Zo bereid je in één keer meerdere dingen tegelijk. Denk aan gebakken aardappeltjes en een schnitzel.

Broodrek

Dit is een handig rekje speciaal voor het bakken van brood.

Kookmand

Die zit vaak standaard bij je apparaat. Het is bedoeld voor allerlei voedsel: ook friet kun je hierin bereiden. De hete lucht draait tijdens het bereidingsproces, waardoor alles lekker gelijkmatig warm en knapperig wordt.

Grillrek

Een grillrek-accessoire wordt, zoals de naam al aangeeft, gebruikt voor het grillen van bijvoorbeeld vlees, vis en groenten. Het verschil met de mand die er vaak standaard bij zit, is dat de grillpan meestal een groter oppervlak heeft. Je kunt er dus meer opleggen: bijvoorbeeld een hele vis in plaats van een vis in kleinere stukken.

Grillpan

Dankzij de anti-aanbaklaag blijft het bereide voedsel in deze pan niet aan de bodem vastzitten en kun je het er probleemloos uithalen. De grillpan is vaatwasmachinebestendig en dus gemakkelijk schoon te maken. Sommige modellen grillpan zijn ook voorzien van gaatjes, waardoor niet alleen het vet kan afdruipen, maar ook de bereidingstijd nog korter wordt.

Grillspiezen

Naast het grill rek en de grillpan heb je ook allerlei soorten grillspiezen. Hiermee kun je gemakkelijk lekkere  vleesspiezen en groentespiezen bereiden.

Cool touch handgreep

Dit handige accessoire is niet voor alle modellen verkrijgbaar. Het zijn handgrepen waarmee je de hete inzetstukken eenvoudig kunt verwijderen zonder je eventueel te verbranden aan het hete apparaat.

Pizzapan

Een handige accessoire is de pizzapan. Hiermee kun je kleine pizza’s maken die echt heerlijk smaken. Ook kun je er pizza’s makkelijk mee opwarmen. Hij is trouwens ook handig om pannenkoeken in te maken en zelfs om koekjes op te bakken.

Egg bites vorm

Een handig en grappig accessoire is de egg bites vorm. Hierin kun je eenvoudig de vanuit Amerika bekende egg bites maken. Dit zijn een soort omeletballetjes. Hiervoor vul je de vorm met een mengsel van ei met groenten, kaas en spek. Probeer het echt eens uit, het is erg lekker.

Frietsnijder

Als je aan een airfryer denkt, denk je automatisch aan frietjes. Als je bijvoorbeeld zin hebt in verse friet en geen kant-en-klare producten wilt gebruiken, is een degelijke frietsnijder een absolute must.

Het is belangrijk dat het product goed stevig is en met gemak elke soort aardappel kan snijden. Ook moet het eenvoudig schoon te maken zijn. De meeste frietsnijders voldoen hier wel aan.

Tenslotte heb je nog allerlei handige hulpmiddelen zoals clips, rekjes of metalen houders om je voedsel veilig te (ver)plaatsen of uit de airfryer te halen. Er is dus van alles mogelijk: maak zo optimaal gebruik van het optimaal bereiden van voedsel in je airfryer.

Wil jij samen met Sabine de airfryer verder gaan ontdekken? Doe mee! Meld je aan voor de cursus ‘365 Dagen Koken met de Airfryer. Een heel jaar samen op avontuur voor maar € 35,00. Inclusief 12 e-kookboeken, elke maand één: https://www.365dagen.com/365-dagen-koken-met-de-airfryer/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust