Haar oma had geen afvalbak

Mijn man vindt mij te vroeg oud worden… Je bent nog niet bejaard. Dit zegt hij wanneer ik tv kijk. Een paar keer per week kijk ik tv, meestal als ik een beetje voor de buis blijf hangen na het kijken van het nieuws. Nou waarom noemt hij mij zo? Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik zap dus niet verder dan NPO 1, NPO 2 en NPO 3 en omroep Max is eigenlijk altijd prima. Ja echt.

De programma’s op deze zender vind ik rustgevend, komen niet zo hard binnen en vind ik meestal niet zo sensatie gericht. Maar goed, die paar keer per week dat ik tv kijk, kijk ik dus alleen naar NPO 1, NPO2 of NPO 3.

Nou was er laatst een vrouw op tv die een kringloopwinkel runde. Ze gaf ons een kijkje in hoe ze dat doet. Vind ik dus heerlijk om te weten : – )

Ze vertelde dat haar oma vroeger geen afvalbak had.
Ze had niks om weg te gooien.

Als iets kapot was dan werd het gerepareerd. Was iets van het jongste kind te klein, dan werd het doorgegeven aan iemand die een kind had met die maat.

Snijafval was er zelden, maar dat werd dan aan de geit of kip gegeven in de tuin. Dit klinkt alsof het heeeel lang geleden is maar dit is dus nog geen 50 jaar geleden.

Ok, ik ga je niet vertellen een geit in de tuin te zetten, alhoewel ik best wel kippen zou willen. Maar misschien is het een idee om minder spullen te bezitten, te kopen en vervolgens weg te gooien. Zonde toch.

Als je een start wilt maken met het minder bezitten van spullen en wilt beginnen met opruimen, dan nodig ik je uit om mee te doen met de van 365 Dagen van Rommel naar Rust.

Wil jij ook je huis opruimen, ontspullen, bepaalde plekken beter benutten? Meld je dan nu aan voor 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik verzeker je een opgeruimd huis en een gezellige en actieve support groep. Het juiste moment om op te ruimen is nu! https://www.365dagen.com/365-dagen-rommel-naar-rust/

Liefs,

Lauren

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust