Ga voor een schoonmaak-APK

Nu je in dit Corona-tijdperk eigenlijk bijna de hele dag thuis vertoeft, zie je vast hier een daar vlekjes op de muren zitten. Ook strepen op je keukenkastjes vallen je nu ineens veel meer op. Dat is niet meer dan logisch als je woning dé plek is waar jij nu dag in dag uit bent.

Schoonmaakprikkels?

Je bent nu waarschijnlijk met meerdere personen 24/7 thuis, dus alles wordt dan ook wat sneller vies. Voel jij ook die dringende behoefte om te beginnen aan een grote schoonmaak? Je hebt er – tussen de andere dingen door – nu de tijd voor. Dan is het meteen een mooi moment om de producten die je gebruikt bij de schoonmaak, eens goed onder de loep te nemen.

Want die schoonmaak emmer heb je misschien al wel 15 jaar en die leuke opdruk is er allang afgesleten. De poetsdoeken bestaan meer uit gaten dan doek, de bezem heeft niet veel haren meer. De stofdusters waren oorspronkelijk blinkend wit (en nu smoezelig grijs). En die mat bij de achterdeur doet waarschijnlijk ook niet meer helemaal waarvoor die bedoeld was.

Check je handdoeken en theedoeken

Als je toch bezig bent, loop ook eens door je stapel handdoeken en theedoeken heen. Zie je daar ook exemplaren tussen zitten van jaren geleden? Helemaal niet erg, maar misschien is het nu een goed moment om een aantal te vervangen door leuke nieuwe versies. Zeker nu je in verband met het Corona-virus deze nog vaker moet vervangen dan anders. En een erg goed excuus om een paar nieuwe te kopen die nét wat beter in je keuken passen qua kleur en stijl 😉

Vergeet ook de handdoeken op de badkamer niet. Die vale, misschien half gekrompen handdoeken mogen nu ook wel weg en vervangen worden door mooie nieuwe exemplaren.

Recyclen

Weggooien is trouwens niet altijd nodig. Zo zijn de kapotte doeken prima te gebruiken als poets/wrijfdoeken voor de auto.

Zijn de oude doeken die je wegdoet nog heel? Dan kun je er hele leuke dingen van maken. Dat heet upcyclen. Daarbij tover je oude materialen om tot leuke originele items. Superleuk! Op Pinterest vind je ontzettend veel leuke suggesties. Een paar leuke voorbeelden: servetten, een wasknijperzakje, herbruikbare groentezakjes of zelfs een keukenschort. Ook de kids doe je een groot plezier met de doeken. Ze kunnen er leuke decoratiedingen van maken. Pinterest staat er vol mee. Hoe leuk is het om die dan op sturen naar opa en oma als verrassing in deze tijden?

Vervang wat nodig is

In de drukte van alledag zou je hier niet direct een actiepunt van maken, maar nu je er toch de tijd voor hebt, is het een goed idee om al die spullen uit de kast te halen en te kijken wat aan vervanging toe is.

Maak een lijstje van spullen die je wilt vervangen en shop ze meteen online. Lekker handig en natuurlijk erg fijn dat de postbezorgers wel gewoon hun werk nog kunnen en mogen doen.

Laurens extra schoonmaaktip: Wist je trouwens dat de binnenkant van de vaatwasser (de klep die je opent) een plek is, die vaak wordt vergeten bij het schoonmaken?

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust