Dit zegt je maanteken over jou

Jij kent ongetwijfeld je dierenriemteken, ofwel je sterrenbeeld. Zelfs als je niet zoveel met astrologie hebt, ben je waarschijnlijk altijd weer verrast hoe goed sommige horoscopen je persoonlijkheid en je karakter weerspiegelen. Wist je dat je naast het dierenriemteken ook een persoonlijk maanteken kunt bepalen? Dat maanteken verhult ook van alles over jou. In dit blog ga ik daar uitgebreid op in.

Wat is een maanteken?

Het ‘gewone’ dierenriemteken waarbij iedere persoon afhankelijk van zijn of haar verjaardag één van de 12 tekens van de dierenriem krijgt toegewezen, noemen we ook wel een ‘zonneteken’. Astrologen berekenden vroeger de verdeling van alle tekens (zoals Vissen, Stier, Leeuw en Steenbok) op basis van de jaarlijkse omloop van de zon. Je sterrenbeeld is dus eigenlijk je zonneteken.

Het maanteken is het teken van de dierenriem waarin de maan zich tijdens je geboorte bevindt. De maan is vooral van betekenis voor de ziel en heeft invloed op je emoties, je dromen en je behoeften.

Terwijl het zonneteken staat voor al je bewuste eigenschappen, beschrijft het maanteken je onbewuste emotionele en gevoelsmatige eigenschappen. De stand van de maan weerspiegelt de emotionele wereld en laat zo dus zien wat je nodig hebt om je veilig en geborgen te voelen.

Het verschil tussen je maanteken en je dierenriemteken

Je sterrenbeeld wordt bepaald door uit te rekenen in welke van de twaalf dierenriemtekens de zon stond op het moment dat je geboren werd.

Het maanteken is hiermee vergelijkbaar. Hier wordt berekend in welk dierenriemteken de maan stond op het moment van je geboorte. Het enige verschil is dat de maan veel sneller door een dierenriemteken beweegt dan de zon. Daarom is niet alleen de datum, maar ook de tijd bij het berekenen erg belangrijk. Als je zon- en maantekens hetzelfde zijn, betekent het dat de eigenschappen van je dierenriemteken zijn versterkt.

Hoe beïnvloedt je maanteken je karakter?

Ieder mens heeft een mannelijke en een vrouwelijke kant. Het dierenriemteken zon heeft de neiging de mannelijke kant van een persoon te beïnvloeden, terwijl de maan de vrouwelijke kant beïnvloedt. Het maanteken kenmerkt dus je gevoelens en intuïties, maar ook je hechtingsgedrag aan andere mensen en je verwachtingen en verlangens.

Heb jij ook wel eens dat je een horoscoop leest die helemaal niet lijkt te passen of kloppen? Dit kan te maken hebben met het feit dat in de gangbare horoscopen alleen het dierenriemteken wordt vermeld, maar bijna nooit het maanteken. Het kan zijn dat je de horoscoop las op een moment waarop je meer werd beïnvloed door de maan.

Wil je weten welke invloed de maan heeft op je lichaam en geest, lees dan ook dit blog: https://www.365dagen.com/de-invloed-van-de-maan-op-je-lichaam-en-geest/

De verschillende maantekens

Ik deel hier wat interessante kenmerken van de verschillende maantekens.

Maanteken Ram

Je bent een impulsief persoon en je hebt vaak moeite om je emoties te beheersen. Dit maakt je niet alleen vatbaar voor woedeaanvallen, maar betekent ook dat je bijvoorbeeld snel verliefd wordt. Je hebt voortdurend actie nodig en kunt niet goed tegen verveling.

Maanteken Stier

Stabiliteit is een belangrijke factor in je leven. Je bent gehecht aan dingen die al lang beproefd zijn. Je kunt moeilijk omgaan met veranderingen of vernieuwingen. Deze gebeurtenissen brengen je dan ook vaak emotioneel uit balans. Om je op je gemak te voelen, heb je je vertrouwde omgeving nodig. Je bent sentimenteel, maar vindt heftige emotionele uitbarstingen daarentegen weer irritant.

Maanteken Tweelingen

Je hebt vaak de neiging om je gevoelens rationeel te verklaren. Je vindt het moeilijk om naar je innerlijke buikgevoel te luisteren en je vind het moeilijk om met (je) emoties om te gaan. Als je je slecht voelt, uit zich dat bij jou vaak lichamelijk. Bijvoorbeeld in de vorm van hoofdpijn of buikpijn.

Maanteken Kreeft

Je bent emotioneel en gevoelig. Maar je laat je emoties niet altijd meteen zien. Alleen in situaties waarin je je op je gemak en veilig voelt, onthul je wie je werkelijk bent.

Maanteken Leeuw

Je bent een trouwe en loyale vriend. Je toont je gevoelens openlijk en schaamt je er niet voor. Je zou ook kunnen zeggen dat je je hart echt op je tong draagt. Je maakt van je hart geen moordkuil. Dit maakt het voor anderen gemakkelijk om je te doorgronden en om je diepste gevoelens te begrijpen.

Maanteken Maagd

Je bent een bijzonder rationeel mens. Emoties schrikken je af omdat ze volgens jou niet logisch verklaard kunnen worden. Pas als je gevoelens zinvol voor je zijn, kun je er open over zijn en er met anderen over praten. Dit leidt er vaak toe dat je je gevoelens onderdrukt, met alle gevolgen van dien.

Maanteken Weegschaal

Je hebt de neiging je gevoelens en je uitingen onder controle te houden en goed te verwoorden zodat je de mensen om je heen niet kwetst. Je wilt anderen niet beledigen of ze ook maar enig onrecht aandoen. Dankzij je maanteken zijn evenwicht en balans belangrijke thema’s voor jou. Emotioneel leidt dit er echter toe dat je van het ene uiterste in het andere valt: hartverscheurend verdriet wordt snel gevolgd door uitbundige vreugde.

Maanteken Schorpioen

Emoties en gevoelens hebben een grote invloed op je. Niet alleen op die van jezelf, maar ook op die van de mensen die je dierbaar zijn. Helaas heb je de neiging om je te binden aan mensen die niet goed voor je zijn. Ook al halen ze je naar beneden, je bent erg aan ze gehecht. Intimiteit en nabijheid zijn belangrijk voor je, maar tegelijkertijd heb je er moeite mee om het toe te laten.

Maanteken Boogschutter

Je bent een rasechte optimist. Je houdt ervan je emoties de vrije loop te laten. Je leert graag nieuwe dingen en voelt sterk de behoefte om emotioneel en spiritueel te groeien. Je hebt de neiging om soms moraliserend te zijn richting anderen.

Maanteken Steenbok

Sterk, onafhankelijk en zelfbewust: zo zou je het beste kunnen worden omschreven. Je hebt moeite  om andere mensen te vertrouwen. Daarom ben je vooral op jezelf aangewezen. Dit leidt er vaak toe dat je zelf aan de slag wilt gaan met je eigen  problemen en negatieve gevoelens, in plaats van advies en hulp van anderen te vragen of aan te nemen.

Maanteken Waterman

Je weet niet zo goed hoe je met je gevoelens om moet gaan. In veel situaties voel je je daardoor vaak onbegrepen. Je bent bang voor afwijzing en houdt je emoties het liefste voor jezelf. Intieme situaties of intieme momenten zijn vaak ongemakkelijk voor je. Pas wanneer je iemand beter leert kennen, kun je je voor degene openstellen.

Maanteken Vissen

Je borrelt over van emoties en hebt je gevoelens zelden onder controle. Je bent heel empathisch. Aan de ene kant is dit positief, maar aan de andere kant brengt het ook weer een probleem met zich mee. Je bent namelijk geneigd om je zo in anderen te verplaatsen, dat je niet meer zo goed in staat bent om  onderscheid te maken tussen hun gevoelens en die van jezelf. Conflicten kun je maar zelden rationeel oplossen, omdat je laat overweldigen door je gevoelens.

Zo bereken je jouw maanteken

Interessant om dit zo allemaal te lezen toch?  Je bent nu vast en zeker erg benieuwd naar je eigen maanteken. Om dat te achterhalen, heb je alleen de dag, maand, jaar, uur en ongeveer de minuut van je geboorte nodig.

Heb je die gegevens bij elkaar gezocht? Voer dit dan in op een online tool waar je maanteken wordt berekend. Hier vind je er bijvoorbeeld één: https://www.catharinaweb.nl/astrologie/maanteken.htm#

Vul het meteen in en kijk wat er voor je uit rolt. Laat het me weten in een reactie, ik ben benieuwd.

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt.

Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. Doe je mee? We starten elke nieuwe maan, dat is een perfect moment om te starten met het tastbaar maken van je wensen door middel van gedachte, overtuiging en wilskracht. Dat gaan we samen doen. We starten met Nieuwe Maan weer op 8 augustus 2021. Meld je nu al aan:

365 dagen Geluk en Balans met de Maan

 

 

 

 

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust