De kracht van manifesteren

Wist je dat Iedereen het vermogen heeft om te manifesteren wat hij of zij wenst? Van rijkdom, optimale gezondheid, liefde, huizen, auto’s tot gemoedsrust & succes. Het is alleen zo dat we dit niet leren als we opgroeien. Dan leren we juist dat we hard moeten werken om datgene te bereiken wat we willen.

In dit blog vertelt Lonneke je wat manifesteren is en deelt ze interessante tips hierover.

Het effect van jouw energie

Wist je dat het universum altijd op jouw energie reageert? Of je je er nu bewust van bent of niet? Als je energie met een laag voltage het universum in stuurt, trek je negatieve resultaten aan. Maar als je high-vibe energie naar het universum stuurt, trek je de resultaten aan die je wenst. Zonder uitzondering zal het universum je mensen, ervaringen en resultaten leveren die overeenkomen met je trillingsfrequentie.

Wat is manifesteren?

Manifesteren kun je zien als het bewust creëren van datgene wat je graag wilt. Je trekt namelijk aan wat je (onbewust) uitzendt. Door ergens aandacht aan te geven, stuur je je energie daar gericht naartoe. En wat je aandacht geeft, groeit: dat is de basis van manifesteren.

Klinkt dit misschien wat vaag voor jou? Zie jezelf dan eens als een tv- of radiozendmast die een signaal uitzendt. De mast is wie jij in essentie bent. Het vertegenwoordigt wie je bent en daarmee ook hoe je jezelf in de wereld projecteert. Deze projecties zijn de energie die je afgeeft.

Als je jezelf ziet als een rijk persoon, dan is dat de essentie van wie je bent en hoe je jezelf projecteert in de wereld. Dan zal je dus rijkdom naar je toe trekken. Want wat je uitzendt, ontvang je terug.

Maar als je jezelf ziet als iemand die nooit genoeg heeft of die moeite heeft om elke maand de rekeningen te betalen, dan is dat de essentie van wie je bent en hoe je jezelf op de wereld projecteert. Je mast zendt in dit geval als het ware het signaal uit van niet genoeg, van tekort, van gebrek of van armoede. En precies die dingen komen dan naar je toe …

Waar moet je op letten bij manifesteren?

Als je aan de slag wilt gaan met manifesteren, zijn dit 5 belangrijke dingen die je in de gaten moeten houden.

Stap 1: Wees duidelijk in wat je wilt

De eerste stap is om het universum precies te vertellen wat je wilt. Als je niet duidelijk bent over wat je wilt, dan stuur je verwarrende berichten het universum in. Als gevolg daarvan ontvang je ongewenste resultaten.

Stap 2: Visualiseer

Je energie creëert je realiteit. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat je jouw energie kan shiften door te visualiseren dat het gewenste al werkelijkheid is. Roep daar dan ook de gevoelens bij op. Zodat je ook echt voelt alsof het al bereikt is.

Stap 3: Erken je beperkende overtuigingen

De derde stap is het erkennen van je beperkende overtuigingen die je de weg naar manifestatie blokkeren. Deze overtuigingen bestaan alleen in je geest als gevolg van je ervaringen uit het verleden; die zijn er om je te beschermen tegen pijn in de toekomst. Door het erkennen van je beperkende overtuigingen zit er geen energie meer op en neem je als het ware de kracht terug.

Stap 4: Gebruik affirmaties

Een goede manier om je beperkende overtuigingen te verbrijzelen is door affirmaties in te zetten. Met affirmaties programmeer je als het ware je mind en daarmee je energie. Positieve affirmaties dragen dus bij aan het feit dat je onderbewuste denkt dat iets als werkelijkheid is. Waardoor je die energie van die werkelijkheid uitzendt. Lees en zeg affirmaties regelmatig hardop op.

Stap 5: Leer los te laten

De laatste stap is om een stap terug te doen en het universum de weg te laten wijzen. Veel mensen houden de manifestatie tegen omdat ze zelf de uitkomst willen bepalen. Ze willen dus constant de controle behouden en maken zich zorgen of het gewenste zich wel zal manifesteren. Door er dus teveel op te zitten wordt de energie geblokt en daarmee de manifestatie.

Voorkom deze valkuilen

Manifesteren kun je zien als een ‘ongoing’ proces. Binnen dat proces zijn er een aantal dingen niet zo handig om te doen omdat ze juist het manifesteren bemoeilijken. Dit zijn de meest gemaakte fouten als het gaat om manifesteren:

Focussen op datgene wat je niet wilt

Dit is de meest voorkomende fout die wordt gemaakt. Het lijkt duidelijk, maar toch is er het een subtiel onderscheid tussen denken over wat je wilt en denken over wat je niet wilt. Door te denken aan wat je niet wilt, geef je dus onbewust energie aan datgene wat je niet wilt. Dát zal dan dus juist groeien en zich manifesteren, want je weet het: datgene wat je aandacht geeft, groeit.

Aandacht geven aan obstakels

Het denken over de redenen waarom je niet krijgt wat je wilt, houdt de diverse obstakels sterk en krachtig. Laat dus alle gedachten los die staan tussen jou en datgene wat je wilt manifesteren.

Het negeren van tekens en de oproep tot geïnspireerde actie

Als het universum voor je aan de slag gaat, zal je dat weten door middel van verschillende tekens die ze achterlaten. Vaak zie ik dat die tekens niet als zodanig gezien en daarmee dus helaas genegeerd worden.

Pak het allemaal niet te letterlijk op. Als je hebt gevraagd om meer geld dan is het niet zo dat een teken pas een teken is als er letterlijk geld op je bankrekening komt. Ook het feit dat je steeds geld ziet (op bijvoorbeeld de tv of in boek of een tijdschrift) of iets over geld hoort … is dan een teken.

Volg je intuïtie

Daarnaast is het zo dat als die tekens zich opstapelen, je je geïnspireerd kunt voelen om bepaalde acties te ondernemen. Luister naar je intuïtie, volg je voorgevoelens en neem die actie die op dat moment goed voelt.

Die actie moet echt vanuit dat stuk intuïtie komen. Heb je de actie met ‘je hoofd’ bedacht omdat je misschien denkt dat het bijdraagt aan de manifestatie? Dan werkt dat juist contraproductief. Acties ‘vanuit je hoofd’ roepen alleen maar weerstand op en vertragen het proces.

Laat het ‘hoe‘ los

Als je manifesteren heel nuchter bekijkt dan kun je het als volgt beschouwen. Je plaatst je order bij het universum en laat het vervolgens weer los. Vertrouw er nu gewoon op dat het wordt geregeld. Net als je bestelling bij een friettent 😉

Een voorbeeld: stel je manifesteert ‘meer geld’. Dan is het niet aan jou om je zorgen te maken over hoe het zal verschijnen. Je kunt een onverwachte belastingteruggave krijgen, een prijs winnen, een schenking krijgen, een salarisverhoging, een nieuwe klant voor je bedrijf, misschien vind je zelfs geld op straat. Het ‘hoe’ is niet jouw zorg en dat mag je dus gewoon loslaten. Vertrouw gewoon op het feit dat het gebeurt.

Praktische oefening

Voor mij werkt het altijd goed als ik het manifesteren wat visueler maak voor mezelf. En dan niet in de zin van een geleide visualisatie, maar het levendiger – en daardoor bijna tastbaar – te maken. Ik heb een fijne oefening voor jou hoe je dat kunt doen.

De oefening gaat als volgt:

  • Ga rechtop staan.
  • Steek je hand naar voren.
  • Stel je voor dat je een grote magneet in je handen hebt.
  • Die magneet trekt datgene wat je graag wil manifesteren nu naar je toe.
  • Je gaat langzaam met je arm van links naar rechts.
  • En in jezelf zeg je: hierbij trek ik met mijn magneet X aan. (X is datgene wat je wilt)
  • Doe dit gedurende 2 minuten.

Je kunt dit zo vaak doen als je zelf wilt. Hoe vaker je het doet, hoe sterker de magneet wordt. Je energielichaam reageert op deze beeldende vorm en zendt er dus extra energie heen.

Hopelijk heb ik laten merken hoe down to earth ik ben. Ik ben praktisch en dat merk je aan mijn tips. Met je energie bezig zijn hoeft niet whoohoo dansend met wierook in de kamer te zijn, ook al zie ik ook dat er mensen zijn die er baat bij hebben. Wil je graag met jouw energie aan de slag, wil je leren hoe je dat positief kan beïnvloeden? Start dan vandaag nog met 365 Dagen Meer Energie.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust