De kracht van edelstenen in deze onrustige tijden

In deze vreemde en onrustige tijden wil je graag meer de rust en de veiligheid opzoeken. Wist je dat edelstenen je hierbij kunnen helpen? In dit blog deelt Lonneke wat edelstenen zijn en hoe je ze uitkiest.  Ze deelt 3 soorten edelstenen met je die je (zéker in deze tijden) meer rust brengen en legt ze uit wat de werking ervan is.

Wat zijn edelstenen

Edelstenen werden vroeger al ingezet voor hun helende werking. Je had toen nog niet veel medicijnen, dus werden destijds kruiden, planten en edelstenen gebruikt bij bepaalde klachten. Een echte edelsteen is een mineraal dat voortkomt uit de natuur. Edelstenen kunnen miljoenen jaren oud zijn. Een echt edelsteen kenmerkt zich door de:

  • Samenstelling
  • Hardheid
  • zuiverheid
  • zeldzaamheid
  • Schoonheid

Zo kies je een edelsteen uit

Een edelsteen kun je op verschillende manieren uitkiezen. Ik deel een aantal manieren met je:

1. Kiezen vanuit intuïtie

Edelstenen hebben een bepaalde energie en stralen een vibratie (frequentie) uit. Bij het kiezen vanuit intuïtie voel je meteen welke steen je moet hebben. Je voelt dat de energie resoneert.

2. Kiezen op kleur

Je wordt aangetrokken door een bepaalde kleur. Kleur heeft natuurlijk een specifieke energie.

3. Kiezen op zien

Het kan maar zo gebeuren dat je oog wordt getrokken naar een bepaalde edelsteen. Je kunt je oog er niet vanaf houden en ondanks dat je ook naar andere stenen kijkt, word je er steeds naartoe getrokken.

4. Kiezen op informatie

Lees de productbeschrijvingen en kijk goed of de eigenschappen van de steen aansluiten bij jouw klachten of problemen.

5. Kiezen op sterrenbeeld

Door te kijken naar je geboortedatum kom je uit bij je sterrenbeeld. Er zijn specifieke stenen per sterrenbeeld verkrijgbaar.

Kijk ook naar de vorm van de steen. Wil je een ruwe edelsteen of juiste een gladde? Een natuurlijke vorm of juist een soort figuur (bijvoorbeeld een bol, een engel of een hart).

Extra tip: Let er altijd op dat de steen helemaal heel is en dus geen barsten vertoont.

3 rustgevende edelstenen

In dit blog wil ik edelstenen met je delen die je rust brengen. Ik heb er 3 uitgezocht die ik je verder wil toelichten.

1. Tijgeroog

Dit is een hele goede steen in deze tijden. Heb je last van negatieve energie van anderen of van bepaalde situaties? Zit je (te)veel in je hoofd? Heb je het gevoel dat je geen toegang meer hebt tot je creativiteit of productiviteit?

Een Tijgeroog werkt beschermend en aardend. Bovendien brengt het je harmonie en balans. Deze steen trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt jouw (zelf)vertrouwen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde.

Daarnaast geeft de Tijgeroog je zelfinzicht, moed en doorzettingsvermogen. Creativiteit, productiviteit, concentratievermogen worden gestimuleerd door deze steen. De tijgeroog zet je aan tot actie.

2. Chrysocolla

Weet je van jezelf dat je (snel) overprikkeld kan raken? Of ga je naar een situatie waarin het gevaar op overprikkeling aan de orde is? Chrysocolla kan je dan helpen. Het is een prachtige blauwgroene edelsteen die je helpt bij overprikkeling.

De steen helpt je aan de ene kant om rustig en kalm te worden, maar heeft aan de andere kant ook een activerende werking. Chrysocolla helpt je om je grenzen te bewaken en schenkt je innerlijke rust; ook bij veranderingen. De steen verwijdert negatieve energie in je huis én in jezelf. Hij laat je luisteren naar jouw eigen inwendige stem en geeft je vertrouwen in je eigen kracht.

3. Malachiet

Malachiet is een sterke krachtige steen die zuiverend werkt op zowel je fysieke lichaam als ook op je energielichaam. Malachiet versterkt empathie en begrip.

Vind je moeilijk om je aandacht (en dus energie) specifiek ergens op te richten en kun je wel wat steun gebruiken in je spirituele ontwikkeling? Wil je graag een boost krijgen als het gaat om je voorstellingsvermogen en het out-off-the-box denken?

Malachiet helpt je daarbij. Dit is een sterke krachtige steen die zuiverend werkt op zowel je fysieke lichaam als je energielichaam. De steen beschermt je tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar.

Daarnaast stimuleert de steen je om een intensief en passievol leven te hebben. Hij bevordert je voorstellingsvermogen en je fantasie. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en om blokkades, remmingen, schaamte en negatieve gedragspatronen los te laten.

Tenslotte versterkt Malachiet jouw empathie en begrip. Op die manier stimuleert hij gezonde en gelijkwaardige relaties. De steen reinigt je chakra’s en brengt je weer in balans.

Waar koop je edelstenen?

Er zijn veel verschillende plekken waar je edelstenen kunt kopen. Denk aan fysieke winkels, op beurzen, online of tweedehands. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je edelstenen wilt kopen:

Het beste is natuurlijk om live een edelsteen te kopen omdat je de steen dan meteen kunt voelen. Je wordt makkelijker naar een steen toegetrokken en je kunt beter aanvoelen hoe betrouwbaar de winkel is.

Daarnaast kun je online ook heel goed een steen kopen. Mijn advies is dan wel om te gaan voor één van de grote en betrouwbare webwinkels, omdat je daardoor weet dat de kwaliteit van de stenen goed is.

Extra tip: Let bij de aanschaf goed op de afmeting van de steen en kijk of die overeenkomt met jouw wens.

Als je online besteld: weet dat stenen natuurproducten zijn. Hierdoor kunnen ze altijd wat afwijken van de afbeelding die op de website te zien is.

Oefening om je steen op te laden

Er zijn verschillende manieren hoe je edelstenen kunt opladen. Eén van de manieren is het zelf opladen van de steen met universele energie. Dit kun je bijvoorbeeld op de volgende manier doen:

1) Pak de steen in je hand en plaats je beide handen om de steen.

2) Visualiseer dat er energie uit het universum via je kruin(chakra) je lichaam in gaat.

3) Deze energie gaat van je hoofd door je lichaam naar je beide handen.

4) Zeg nu in jezelf: hierbij laad ik deze steen op met pure energie die via mij uit het universum komt.

5) Je kunt erbij visualiseren dat je glinsterende energie uit je handen laat stromen naar de steen toe.

6) Je houdt de steen een tijdje vast totdat je vanzelf voelt dat het klaar is.

Tenslotte nog een belangrijke reminder: Edelstenen zijn nooit de vervanging van een dokter, specialist of voorgeschreven medicatie.

Wil je meer leren hoe edelstenen je energie positief kunnen beïnvloeden? Doe dan mee met de cursus 365 Dagen Meer Energie.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust