De invloed van de maan

De maan is er altijd en overal. Wist je dat de energie van de maan invloed heeft op de natuur en op de mens? Leven met de maan kan meer balans in je leven brengen. Je kent het vast wel, allerlei uitspraken over de maan. Bijvoorbeeld dat mensen slecht slapen bij volle maan. In dit blog vertelt Sarina je wat meer over de invloed die de maan op jou kan hebben.

De maanfasen

Sommige dingen voelen we zo dicht bij, ook al zijn ze enorm ver weg: 385.000 kilometer ligt er tussen ons en de maan. De maan doet er ruim 28 dagen over om rond de aarde te draaien. Die rotatie doorloopt verschillende fasen en elke fase heeft een specifiek merkbaar effect op je leven.

De maan en de mens zijn nauw met elkaar verweven. De mensen gebruikten vroeger al de helder schijnende volle maan om sociaal actiever te worden. Met het intreden van de duisternis van de nieuwe maan, trokken ze zich juist weer terug in hun huizen.

Tegenwoordig zijn veel mensen zich niet meer zo bewust van de stand van de maan. We oriënteren ons in het dagelijks leven niet meer op de stand van dit hemellichaam. En toch heeft de maan, afhankelijk van de cyclus, nog steeds  invloed op ons gedrag en welzijn.

De invloed van de maan

De maan heeft iets mysterieus over zich. De kracht van de volle maan en de invloed ervan op de mens is een wereldwijd mysterie. Denk aan vragen zoals: Slaap je echt slechter bij volle maan? Of kun je dan beter afvallen? Tegenwoordig willen we alles kunnen onderbouwen met wetenschappelijk onderzoek. We zijn ons al eeuwen niet meer zo bewust van de maan. Dat wil alleen niet zeggen dat ze geen invloed op je heeft.

Wij mensen bestaan voor het overgrote deel uit water. De maan regelt eb en vloed op onze planeet, waarschijnlijk is de mens om die reden ook op een bepaalde manier gevoelig voor de fases van de maan.

Wist je bijvoorbeeld dat de maan en de verschillende fasen ervan invloed kunnen hebben op je energielevel, je emoties en je slaap? Dat is nogal wat. Veel mensen leggen niet direct een verband tussen energie, emoties, slaap en de maanstand. Dat is jammer, want er is veel uit te halen voor jezelf en er is veel mee te doen.

De maankalender

Mensen die volgens de fasen van deze maankalender leven, zetten de kalender gericht in voor hun welzijn. Je leert jezelf ook beter begrijpen. Herken je het dat soms iets heel smooth verloopt en soms met veel weerstand? Let er maar eens op door bij te houden welke fase van de maan het op zulke momenten is. Ik leef volledig volgens het ritme van de maan en het heeft me veel gebracht. Vooral rust en balans.

Als de maan wassend is, is het bijvoorbeeld een ideaal moment om een nieuwe liefdesrelatie beginnen, of om je nieuwe plantjes te planten.

Je leest het: de maan kan dus onbewust veel invloed hebben op hoe je je voelt. In mijn volgende blog vertel ik je alles over de fasen van de maan. Want elke fase kan weer een andere invloed op jou hebben.

Wil jij meer ontdekken hoe jij de maan in jouw leven in kunt zetten? Voor meer balans en geluk doe dan mee met 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan. Schrijf je snel in voor de kennismakingsprijs met hoge korting. We starten op 8 augustus, met nieuwe maan.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust