De controle terug in al die informatie overload

Er is tegenwoordig zoveel informatie te vinden, zoveel dat ongevraagd bij je binnen komt. Het kan daardoor soms lastig zijn om beslissingen te nemen en keuzes te maken die echt vanuit jou komen.

Onbewust kan het je benauwen of je zelfs het gevoel geven dat je de controle kwijt bent en dat heeft weer invloed op jouw energie.

In dit blog vertelt Lonneke alles over de energie die hiermee samenhangt en ze geeft tips hoe je dit in je voordeel kunt inzetten.

Ga voor groei

Al die verschillende meningen van vrienden, of al die informatie en tips die je online kunt vinden, kunnen je van binnen onrustig maken en ervoor zorgen dat het lastiger voor je wordt om keuzes te maken. Zo ontstaat er disbalans, omdat je als het ware blokkeert. Zo kan er bij jou geen groei plaatsvinden.

Dit kun je het beste zien te voorkomen, want die disbalans kan ook nog eens onrust en hectiek in je leven veroorzaken. Kijk je naar het effect hiervan op jouw dagelijkse energie, dan produceer je door die scheve balans zogenaamde ‘verwarrende energie’ in plaats van de ‘groei energie’. En ‘groei energie’ is datgene dat jij nu juist zo graag wilt ervaren om dagelijks te kunnen genieten van werk en privé.

Wist je trouwens dat dit ook de energie is die jij dagelijks (onbewust) uitzendt? En waar de mensen om jou heen (ook weer onbewust) op reageren (of juist niet?)? Je begrijpt: hoe meer ‘groei energie’, hoe beter.

Bewust voor jezelf kiezen

Door onder andere de invloed van social media zijn we meer gefocust op alles om ons heen dan op onszelf, of op hoe we ons voelen en wat we nu eigenlijk zelf graag willen. Ga daarom af en toe even een stapje terug om weer met jezelf te connecten. Zoek rust op, pak pen en papier. Stel jezelf de vraag waar je nu staat en waar je graag naartoe wilt. Bepaal daarbij welke dingen je ‘groei energie’ geven en welke dingen je juist moet minderen of vermijden om niet in die ‘verwarrende energie’ terecht te komen.

Stel je voelt je onrustig en je weet van jezelf dat social media jou ‘verwarrende energie’ geeft. Maak afspraken met jezelf dat je alleen op bepaalde momenten op de dag je Facebook opent en de berichten leest. Bijvoorbeeld in de ochtend en na het avondeten.

Het is een uitdaging, omdat het voor velen van ons een gewoonte is geworden steeds de telefoon er even bij te pakken om maar weer te checken of we niets ‘gemist’ hebben. Maar het is een feit dat je (als je er eenmaal aan gewend bent) meer rust gaat ervaren en er ruimte komt voor de gewenste ‘groei energie’.

4 tips voor meer ‘groei energie’

  1. Stilstand is een belangrijke fase vlak voor groei

Stel je hebt mooie carrièreplannen voor ogen en je werkt hard om dat te bereiken. Op een bepaald moment komt er daarbij een fase, waarin je het gevoel hebt dat er niets gebeurt. Dit is een hele belangrijke fase. Want voorafgaand aan een groei is er altijd een fase van rust. Dat kan voor jou voelen als een periode zonder beweging. Maar dit is de volgende fase na het zaaien, namelijk het rijpen.

Je hebt jouw visie en jouw wensen als zaadjes de wereld ingestrooid. Die zaadjes zijn geland en moeten nu gaan ontkiemen. Forceer op dit moment dus niets door een ander pad te gaan volgen: weet dat deze fase erbij hoort en heb geduld.

  1. Doe vooral die dingen die van nature bij je passen

Doe geen dingen puur omdat ‘iedereen het doet’ of omdat er gezegd wordt dat het handig of slim is om te doen. Kijk eerst of het goed voor je voelt en van nature bij jou past. Is dit niet het geval? Laat het dan liever even aan je voorbij gaan.

  1. Realiseer je dat jouw leven een reflectie van jezelf is

Dat betekent dus ook dat jouw belemmerende gedachten invloed hebben op jouw dagelijks leven. Mensen staan hier vaak niet bewust bij stil. Het is dus goed om regelmatig aan zelfreflectie te doen. Kijk of de dingen die nu niet lekker lopen op het werk of thuis misschien voortkomen uit jezelf. Kom je er zelf niet uit? Dan is het misschien handig om een coach te zoeken die je daarbij kan helpen.

  1. Niks doen is ook goed

Regelmatig tijd vrijmaken om even te niksen of je te vervelen is heel belangrijk. Dit zijn de momenten die je rust geven en waarmee je de balans goed kan houden. Wist je dat dit ook inspiratiemomenten zijn? Door niks te doen geef je ruimte aan je creativiteit. Juist dan kunnen de leukste en beste ideeën omhoog komen.

Tenslotte is het trouwens bij alles wat je doet en bij de keuzes die je maakt, erg belangrijk om daarbij je intuïtie te blijven volgen.

Wil jij meer energie in je leven? Doe dan mee met 365 Dagen meer Energie.

Zou je het leuk vinden als ik je iedere dag help met alles wat te maken heeft energie? In 365 Dagen meer Energie ontvangt je iedere dag een mail een tip, inspiratie, korte les, inzicht, oefening of idee waarmee je aan de slag kunt.

365 Dagen meer Energie is nieuw. Het is speciaal voor iedereen die verdieping zoekt in het leven op gebied van spiritualiteit.

Er zijn 6 pijlers in 365 Dagen meer Energie:

Relatie
Werk
Gezondheid
Spiritualiteit
Geld
Persoonlijke ontwikkeling

Lonneke is Medium en staat met beide benen op de grond. We gaan niet dansen met wierook stokjes of zo.

Nee, het is heel down to earth en easy.

Doe je mee?

Lonneke start 15 juli en er geldt nu een super early bird tarief : -) en twee geweldige bonussen cadeau.
https://www.365dagen.com/365-dagen-meer-energie/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust