De 4 meest gemaakte manicure fouten

Naar de manicure gaan zit er nu helaas eventjes niet in … dus gaan we massaal zelf onze nagels manicuren en verzorgen. Daarbij gaat helaas nogal eens het één en ander mis; zeker als je nagels van nature al broos zijn. En met al dat handen wassen wordt de kwaliteit van je nagels er helaas ook niet veel beter op. Hetzelfde geldt voor de desinfecterende handgels: ze zijn effectief tegen bacteriën en virussen, maar funest voor je nagels.
Je handen worden gezien als een belangrijk visitekaartje. Je leest er van alles aan af. Zorg dus goed voor je handen en je nagels. In dit blog komen de 3 meest gemaakte manicure-missers aan bod.

Je vingernagels met een schaar knippen

Nagels groeien en moeten geknipt worden … maar doe dat niet met een schaar. Hierdoor worden ze nog brozer. Gebruik altijd een vijl. Ga bij voorkeur voor een glasvijl. Die beschadigen de nagellagen niet. Metalen vijlen zijn minder geschikt, omdat ze die lagen wel kunnen beschadigen.

Vaak wordt er ook van links naar rechts heen en weer gevijld. Niet doen, want dat ruwt de rand van je nagel op waardoor splijten een gevolg kan zijn. Vijl het liefste altijd vanuit het midden naar de beide buitenhoeken. Heb je soms de neiging om nagelriemen te verwijderen? Liever niet doen. Dat kan pijnlijk zijn. Het is veel beter om de nagelriemen met een houten bokkenpootje zacht terug te duwen nadat je een verzachtende crème hebt aangebracht.

Tip van Lauren: Plan wekelijks een manicure in en begin deze altijd door je handen een minuut of 5 in een bak met warm water te plaatsen. Daarna vijl je de nagels een stuk gemakkelijker en kun je de nagelriemen probleemloos voorzichtig naar achteren schuiven.

Geen basislak onder je nagellak aanbrengen

Wist je dat iedere nagellak stukken langer blijft zitten als er een goede basis is aangebracht? Nagels lakken kost al zoveel tijd; dus zin om er nog eens 10 minuten langer mee bezig te moeten zijn is er vaak niet: in tegendeel 😉

Vanaf nu maak je deze fout niet meer. Elke keer als je je nagels lakt, start je nu met een basislak. Naast een stuk versteviging en een vetvrije ondergrond voor je gekleurde lak, zorgt het er ook voor dat je eigen nagels niet verkleuren door de kleuren in de lak. Je kent het wel: die gelige aanslag die je soms krijgt. Met basislak is dat verleden tijd.

De belangrijkste functie van de basislak is dat je de kleurlak daarna eenvoudig en mooi gelijkmatig op aan kunt brengen. Denk eraan dat je elke laag goed laat drogen. Neem er echt de tijd voor.

Tip van Lauren: wil je het helemaal perfect doen? Gebruik dan ook een toplaag over de gekleurde lak. Dit verzegelt de hele laag lak, het geeft een mooie glans en zorgt ervoor dat de lak sneller droogt.

Je nagels vergeten bij het insmeren van je handen

Nee … de bovenkant van je nagels hoef je niet in te smeren als ze gelakt zijn. Maar als je ongelakte nagels hebt, smeer ze dan wel lekker vaak in met een goede handcrème. Ga het liefste voor een natuurlijke variant zonder alcohol of parfum.

Voor gelakte en ongelakte nagels geldt dat je ook altijd de nagelriemen flink insmeert. Laat het intrekken. En denk ook aan de onderzijde van je nagels. Die worden vaak vergeten. Door veel handen wassen en desinfecterende/uitdrogende middelen, kunnen kloven ontstaan aan je vingertoppen richting nagelaanzet. Dat is heel pijnlijk. Voorkom dit door ook daar goed te smeren.

Tip van Lauren: week je handen 2 keer per week 5 minuten in een warme bak water met een theelepel amandelolie of olijfolie erin. Je handen zijn daarna heerlijk zacht.

 Slechte voeding

(Veel) fastfood of eenzijdige voeding is niet alleen een belasting voor je lijf. Het heeft daarnaast ook een negatief effect op je uiterlijk. Denk aan huidproblemen of haarproblemen. Maar het heeft ook een negatief effect op je nagels. Het beïnvloedt namelijk je nagelgroei en de kwaliteit van je nagel. Ontbreken bepaalde vitamines of mineralen langdurig in je voeding? Dan worden je nagels broos en zacht. Daarnaast groeien ze langzamer.

Gezonde, mooie nagels ‘verwen’ je met de volgende vitamines:

  • Vitamine C: stimuleert de nagelgroei
  • Vitamine A: helpt bij de celdeling
  • B-vitamines: hulp tegen het splijten van je nagels

Deze vitaminen komen bijvoorbeeld voor in vette vis, linzen, noten en havermout.

Jouw favoriete nagelstyliste lakt je nagels echt het mooist maar met deze tips kun je ze in de tussentijd toch mooi en verzorgd houden.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust