De 4 fasen van de maan

Dat de maan en de stand van de maan een bepaalde invloed heeft op mensen en op de natuur, heb je vast al eens gehoord. De standen van de maan worden maancyclussen genoemd. Er zijn 4 maanfasen te benoemen: nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan.

Wist je dat iedere maanfase weer een andere invloed op ons heeft? In dit blog gaat Sarina je hier meer over vertellen.

De maancyclus

De maan draait in een vast ritme in ongeveer 29 á 30 dagen om de aarde (een maand dus). In dat tijdsbestek draait de maan rond de aarde (en om haar as). Daar komt ons woord ‘maand’ ook vandaan. Uit opgravingen uit de oude steentijd is al gebleken dat we de dagen in verband brachten met de maanfasen.

De maan reflecteert het licht van de zon, waardoor steeds een ander deel van de maan wordt belicht. Dit zijn de verschillende maanfasen. Ze ontstaan door een mooi samenspel van de zon en de maan. Het licht van de zon bepaalt in principe hoeveel wij van de maan zien en in welke fase de maan zich bevindt. Hieronder leg ik elke fase kort uit.

1. Nieuwe maan – tijd van zuivering (opbouwen)

De nieuwe maan is het begin van de maancyclus en duurt ongeveer  3 – 4 dagen. Op dit punt staat de maan precies tussen de aarde en de zon waardoor je geen maan ziet. De nieuwe maan is een tijd van reiniging waarvan je ongelooflijk veel kunt leren. Deze periode biedt de mogelijkheid om frisse inzichten in je leven toe te laten en te dromen van méér. Dit is de ideale tijd om te starten met iets nieuws, te starten met het verwezenlijken ervan.

2. Wassende maan – brengt nieuwe energie (groeien)

De wassende maan is de periode na de nieuwe maan. Hierin wordt de maan langzaam steeds meer zichtbaar. De wassende maan geeft je (nieuwe) kracht en brengt nieuwe energie. Deze fase zorgt voor meer zelfverzekerdheid, meer motivatie en enthousiasme. Je energielevel neemt in deze fase toe.

3. Volle maan – tijd van aanvaarden en ontvangen (bloeien)

De volle maan is de tijd om te vieren en ervan te genieten. Tijd om te oogsten wat je bij nieuwe maan bent gestart. Het is de tijd van aanvaarden en ontvangen. De maan is nu volledig zichtbaar en geeft je veel energie. Je bent in staat om je meer bezig te houden met de mensen om je heen, voor ze te zorgen en diepgaande gesprekken met ze te voeren. Je kunt je nu beter uitdrukken en beter je medeleven tonen. Lees via deze link hoeveel invloed de maan op jou heeft: https://www.365dagen.com/de-invloed-van-de-maan-op-je-lichaam-en-geest/

4 Afnemende maan – tijd om af te sluiten (loslaten)

De tijd van de afnemende maan is een tijd van loslaten en afsluiten. In deze fase is de maan steeds minder zichtbaar en neemt ook je energie weer langzaam af. Nu heb je de gelegenheid om toegang te krijgen tot de informatie die buiten je bewuste om verwerkt wordt. De toegang tot je onderbewustzijn wordt gemakkelijker. Het is een tijd van reflectie. Keer in deze tijd naar binnen. Vertraag.

Wil je leren leven volgens het ritme van de maan? Meld je dan aan voor 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt.

Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. Doe je mee? We starten met Nieuwe Maan weer op 8 augustus.

 

https://www.365dagen.com/365-dagen-geluk-en-balans-met-de-maan/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust