De 10 belangrijkste dingen om te versimpelen in je leven

Zuiverheid en eenvoud zijn de twee vleugels waarmee de mens boven de aarde en de natuur zweeft.” – Thomas à Kempis.

Versimpeling van je leven zal balans, vrijheid en vreugde brengen. Als je eenvoudiger wilt leven en de voordelen ervan ervaart, begin je met de volgende vraag te stellen: “Waar in mijn leven kan ik afleiding verwijderen en het leven vereenvoudigen om me te concentreren op de essentie?”

Zodra je in staat bent om die vraag te beantwoorden, zul je begrijpen wat belangrijk is in je eigen leven.

Begin eens met het opstellen van een lijstje van jouw belangrijkste waarden. Bijvoorbeeld:

  • Familie
  • Eerlijkheid
  • Gezond leven
  • Helpen

Zo kan je lijstje er uit zien, maar stel vooral je eigen waarden op. Wat is voor jou het allerbelangrijkste in je leven? Het klinkt allemaal heel braaf, en het lukt mij echt ook niet altijd. Maar begin gewoon met één ding. Eén ding kan je leven al veranderen.

Hoe je leven te vereenvoudigen

Hier is een lijst van de 10 belangrijkste dingen om vandaag je leven te versimpelen en te beginnen met een meer evenwichtige, fijne levensstijl:

1. Je bezittingen

Te veel materiële bezittingen maken je leven ingewikkelder dan nodig. Ze slurpen je bankrekening leeg, je energie, en je aandacht. Ze houden je weg van degenen van wie je houdt en van een leven dat gebaseerd is op je waarden. Als je de tijd neemt om de niet-essentiële bezittingen uit je leven te verwijderen, zul je er geen spijt van krijgen.

2. Je verplichtingen

Misschien heb je je dagen van begin tot eind gevuld met verplichtingen: werk, thuis, activiteiten met je kinderen, familie, school, hobby’s… de lijst gaat maar door. Als het mogelijk is, ontsla jezelf dan van de verplichtingen die niet in lijn zijn met je grootste waarden.

3. Je Doelen

Beperk het aantal doelen dat je nastreeft in je leven tot één of twee. Door het aantal doelen dat je nastreeft te verminderen, verbeter je je focus en je slagingskans. Maak een lijst van de dingen die je in je leven wilt bereiken en kies de twee belangrijkste. Als je er één hebt voltooid, voeg dan een andere van je lijst toe.

4. Je negatieve gedachten

De meeste negatieve emoties zijn volkomen nutteloos. Wrok, bitterheid, haat en jaloezie hebben nog nooit het leven van ook maar één mens verbeterd. Neem verantwoordelijkheid voor je geest. Vergeef mensen die je ooit pijn deden in het verleden en vervang negatieve gedachten door positieve.

5. Je schulden

Als schulden je gevangen houden, verminder ze dan. Begin vandaag. Doe wat je moet doen om onder het gewicht uit te komen. Zoek de hulp die je nodig hebt en leer hoe je uit de schulden kunt komen. Offer vandaag luxe op om morgen van vrijheid te genieten.

6. Je woorden

Gebruik minder woorden. Maak wat je zegt of schrijft duidelijk en eerlijk. Meen wat je zegt. Vermijd roddel.

7. Je eten en drinken

Vermijd alcohol, transvetten, geraffineerde granen (wit brood), suikers en te veel zout. Het minimaliseren van deze ingrediënten zal je energieniveau op korte termijn verbeteren en je gezondheid op de lange termijn.

8. Je schermtijd

Je aandacht richten op televisie, films, videospelletjes en sociale media beïnvloedt je leven meer dan je denkt. Het herschikt je waarden. Het begint je leven te domineren. En het heeft een grote invloed op je houding en kijk op de dingen. Helaas, wanneer je op een consistente basis in die wereld leeft, merk je niet eens hoe het je beïnvloedt. De enige manier om de invloed ervan in je leven volledig te waarderen, is door ze uit te schakelen.

9. Je verbinding met de wereld

Relaties met anderen zijn goed, maar constante stromen van afleiding zijn slecht. Leer wanneer je je telefoon uitzet, uitlogt op Facebook, of een whatsappje niet leest. Concentreer je op het belangrijke, niet op het dringende. Een constante stroom van afleiding door andere mensen kan je het gevoel geven dat je belangrijk, nodig of gewild bent, maar je belangrijk voelen en belangrijk zijn, zijn twee totaal verschillende dingen.

10. Je multitasking

Onderzoek wijst uit dat multitasking de stress verhoogt en de productiviteit verlaagt. Single-tasking is bijna een vergeten kunst aan het worden, maar je kunt het weer oppakken. Voer één taak tegelijk uit. Doe het goed. En als die klaar is, ga dan naar de volgende.

Met welke versimpeling, al is het er maar één, begin jij?

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Je krijgt dagelijkse aanmoediging en herinnering aan je plan en missie als je mee doet met ‘365 Dagen van Rommel naar Rust’.
Je ontvangt elke dag een kleine opdracht om je te helpen herinneren aan jouw uitdagingen en besluit en je op het juiste spoor te houden.
We gaan er gewoon samen voor. Je krijgt nu € 120,00 korting op je deelname aan ‘365 Dagen van Rommel naar Rust’. Je investering in een opgeruimd en fris huis is nu tijdelijk slechts € 45 voor een heel jaar!

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust