Dag van de checklist

Met deze checklist maak je deze keer wél een succes van je afslankpoging. Eveline weet precies waarom een afslankpoging slaagt of juist gedoemd is om te mislukken.

Een goede voorbereiding is het halve werk, dat geldt ook als je lekkerder in je lijf wilt zitten.

Maar vaak gaat het hier al mis. Je start op maandag en op dinsdag is je goede voornemen al gestrand.

Doordat je niet voldoende voorbereid bent is de kans groot dat ook deze poging weer gaat mislukken.

Met onderstaande checklist zorg je dat je goed voorbereid bent, zodat je van deze poging wel een succes zal maken.

 1. Bepaal je doel
  Starten met een gezonde leefstijl begint met het stellen van een doel. En dan bedoel ik niet alleen het noteren van je streefgewicht. Vooral het doel achter je streefgewicht is belangrijk. Noteer ook dat doel.
  Ik zal je een aantal voorbeelden geven. Misschien wil je de trap op kunnen lopen zonder buiten adem te zijn of weer voldoende zelfvertrouwen krijgen om een nieuwe relatie aan te gaan. Misschien wil je een wandeling kunnen maken zonder pijn in je voeten of knieën te hebben of wil je voldoende energie hebben om met je (klein)kinderen te kunnen spelen
 2. Bepaal je subdoelen
  Als je naar je einddoel kijkt kan dat nog heel ver weg lijken. Door subdoelen te stellen maak je het proces overzichtelijker en behapbaar
 3. Maak een concreet plan
  Een doel zonder plan is gedoemd te mislukken. Kies daarom een dieet of leefstijl dat bij jouw past.
 4. Maak een weekplanning met een boodschappenlijstje
  Hoe concreter je plan hoe groter de kans is dat het je ook gaat lukken. Bereid je daarom goed voor door een weekplanning te maken en een bijbehorend boodschappenlijstje.
 5. Bereid je voor op moeilijke momenten
  Tijdens het afvallen kom je altijd moeilijke momenten tegen, denk maar eens aan dat heerlijke gebakje dat je aangeboden krijgt of dat moment waarop je na een zware dag op de bank ploft en je enorm veel zin hebt in iets lekkers. Maak voor dit soort momenten een plan, zodat ze je niet overvallen.
 6. Maak een terugval plan
  Afvallen is niet gemakkelijk en uiteraard gaat het een keer mis. Maak vooraf een plan wat je op dat soort momenten gaat doen, om te voorkomen dat je na één misstap de handdoek in de ring gooit.
 7. Zoek iemand die je helpt
  Afvallen is veel gemakkelijker en succesvoller als je het samen doet. Zoek daarom iemand die je hierbij helpt. Dat kan een diëtist of coach zijn, maar ook een vriendin of een supportgroep met vrouwen die ook willen afvallen, zoals bij mijn online programma 365 Dagen Lekker in je Lijf
 8. Bepaal je startdatum

Nu je helemaal voorbereid bent hoef je alleen nog maar een startdatum te bepalen en jezelf een steuntje in de rug te gunnen.

Heel veel succes!

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust