Boost je energie met kleur

Feeling blue ; -)? Kijk eens om je heen, welke kleuren zie je veel en welke kleur draag je veel? Want kleuren hebben altijd een bepaald effect op je. Denk aan een heldere blauwe lucht en je wordt vanzelf al rustig(er). Of denk aan een grote bos gele narcissen: voel jij je ook al vrolijker en optimistischer als je daaraan denkt?

De kleuren in je huis hebben ook een effect op jou, net als de kleding die je draagt. Kleuren doen van alles met je. Ze wekken allerlei associaties, sensaties en gevoelens bij je op. Maak daar optimaal gebruik van om meer energie te krijgen.

Wat is kleur?

Wist je dat kleur eigenlijk niet bestaat, maar dat het in onze hersenen wordt geproduceerd? Om kleur te kunnen zien heb je (naast je ogen) (zon)licht en een voorwerp nodig. Kleur ontstaat namelijk als licht wordt weerkaatst of geabsorbeerd door iets waar dit licht op schijnt. Bij het licht dat weerkaatst wordt, nemen we een bepaalde kleur waar.

Wist je dat kleuren eigenlijk elektromagnetische golven van energie afgeven? En dat iedere kleur zijn eigen golflengte (trilling) heeft? Het maakt niet uit of het daarbij gaat om de kleur van verf op de muur of de kleuren die je ziet op een foto. Of dat het gaat om de kleuren van een bos bloemen.

Wetenschappers beweren dat deze kleurgolven impulsen sturen naar de hypofyse en pijnappelklieren in de hersenen, die je stemming, je energieniveau en je hartslag bepalen. Kleur ‘raakt’ je dus altijd.

Hoe je kleuren waarneemt, is erg persoonlijk en ook een kwestie van smaak. Daarnaast speelt de cultuur ook een grote rol bij wat we als mooi en prettig ervaren als het gaat om kleur.

Het effect van kleur

Hier volgen wat voorbeelden van het effect van een kleur. Heb je bijvoorbeeld een moeilijk gesprek dat je moet aangaan? Of ga je iets anders doen wat je spannend vindt en wil je graag meer zelfvertrouwen? De energie van rood zorgt ervoor dat je vertrouwen gesterkt wordt. Ook stimuleert rood actie en passie.

Ga dus voor rode schoenen (of sokken) 😉 Natuurlijk kun je ook een ander rood kledingstuk aandoen of een rood papiertje in je zak stoppen. Maar door het rood juist om de voeten te dragen, sta je letterlijk steviger in je schoenen.

Of wist je bijvoorbeeld dat de kleur groen je helpt om meer te leven vanuit jouw hart? Daarnaast stimuleert het nieuwe ontwikkelingen en (persoonlijke) groei. Deze kleur geeft meer harmonie, balans en evenwicht.

Draag groen (of omring je met groen) als je:

 • Meer je hart wilt volgen.
 • Iets nieuws wilt aangaan of starten.
 • Een stimulans geven aan een nieuwe ontwikkeling.
 • Rust in jezelf wil vinden.
 • Stabiliteit zoekt en niet snel uit het veld geslagen wilt worden.
 • Harmonie wenst in of rond jou.

 

Oefening: beïnvloed jouw energie met kleur

Een mooie manier om jouw energie op een positieve manier te beïnvloeden is het gebruik van kleur. Iedere kleur heeft een andere trilling. Rood heeft bijvoorbeeld een zwaardere trilling dan roze. Ook is er een duidelijk verschil tussen bruin en wit.

Wist je dat deze trillingen invloed hebben op je fysieke, spirituele & emotionele gesteldheid? Iedere kleur heeft een ander thema en daarmee een andere emotie.

Dit is een fijne oefening die je kunt doen om jouw energie te beïnvloeden met kleur:

 • Zorg dat je ongeveer 10 minuten ergens ongestoord kan zitten.
 • Sluit je ogen.
 • Visualiseer dat je onder de douche staat; het water voel je op je hoofd; de druppels langs je gezicht.
 • De kleur van het water is diep donkerblauw. Je dompelt je helemaal onder in de kleur van de druppels … Wat voel je?
 • Nu verandert de kleur van het water naar oranje (feloranje) … wat voel je nu?
 • Na een tijdje gestaan te hebben, verandert de kleur weer naar groen (grasgroen). Ook hier laat je de druppels op je hoofd vallen en langs je lichaam glijden … wat voel je nu?
 • Als laatste kleuren de waterdruppels geel (mais-geel) … wat voel je nu?

Je sluit de visualisatie af en als je wilt, kun je je ervaringen opschrijven. Onthoud: niets is goed en niets is fout. Het gaat erom dat jij voelt wat een kleur met jou doet.

Met kleuren kun je van alles beïnvloeden, zoals je energie, je wilskracht en meer leven vanuit je hart.

Wil je deze oefening later nog eens doen? Download ‘m meteen even via deze link: https://www.365dagen.com/wp-content/uploads/Visualisatiekleur.pdf

Liefs,

Lonneke

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust