Alles over de Maan en dierenriemtekens

Wist je dat de Maan je welzijn op veel manieren beïnvloedt? Tijdens haar 27-daagse baan om de aarde dwaalt de maan daarbij ook door de twaalf sterrenbeelden van de astrologische dierenriem. Hierbij raakt de maan de twaalf tekens van de dierenriem een voor een aan. Om de twee tot drie dagen verandert de maan in een ander teken en geeft zo steeds nieuwe impulsen voor je lichaam, je geest en je ziel.

In dit blog vertel ik je daar meer over en laat ik je zien hoe kunt afstemmen op de maan dierenriemtekens.

1. De Maan door dierenriemtekens

De maan draait in gemiddeld 27 dagen, 7 uur en 44 minuten om de aarde. In deze zogenaamde maanmaand passeert hij de twaalf tekens van de astrologische dierenriem. Eigenlijk net zoals de zon in een jaar tijd de twaalf tekens van de dierenriem passeert.

Om de twee tot drie dagen gaat de Maan dus door een nieuw teken. Elk teken waarin de Maan zich bevindt, heeft karakteristieke eigenschappen die invloed uitoefenen op mens en natuur.

Aan de hand van de kenmerken en krachten die aan de verschillende tekens worden toegeschreven, kan worden bepaald welke energieën op die dagen heersen en welke kwaliteit ze hebben. Met andere woorden: je kunt op basis hiervan bepalen of je iets juist wel wilt doen / gaat doen / moet doen, of juist niet.

2. De betekenis van de dierenriemtekens

De twaalf tekens van de dierenriem hebben een bepaalde invloed in combinatie met de maan. Ik vat ze hier kort voor je samen:

 • De Maan in Steenbok staat voor geduld en zelfbeheersing.
 • De Maan in Waterman staat voor originaliteit en onafhankelijkheid.
 • De Maan in Vissen staat voor verlangen en verbeelding.
 • De Maan in Ram staat voor droom en wil.
 • De Maan in Stier staat voor emotie en plezier.
 • De Maan in Tweelingen staat voor gevoel en communicatie.
 • De Maan in Kreeft staat voor gevoel en huiselijkheid.
 • De Maan in Leeuw staat voor visie en creativiteit.
 • De Maan in Maagd staat voor rede en ordelijkheid.
 • De Maan in Weegschaal staat voor harmonie en liefde.
 • De Maan in Schorpioen staat voor emotie en verbintenis.
 • De Maan in Boogschutter staat voor gevoel en vrijheid.

Je begrijpt dat de Maan je dus door de dierenriemtekens op deze gebieden zowel positief als ook negatief kan beïnvloeden. Doe hier je voordeel mee.

3. Invloed van de Maan en elk teken van de dierenriem op je dagelijks leven

De combinatie van de maan met de verschillende tekens van de dierenriem kunnen ook invloed hebben op je dagelijks leven. Die invloed is niet direct zichtbaar of tastbaar, maar het is zeker interessant om te weten.

Ik vat het hieronder per teken voor je samen:

Maan in Ram

Mensen hebben nu een verhoogde behoefte aan contact. Dit enthousiasme is echter vaak nogal van korte duur.

Maan in Stier

Beslissingen die nu genomen worden zijn moeilijk ongedaan te maken. Denk dus goed na over beslissingen. Deze dagen zijn gunstig voor financiële activiteiten

Maan in Tweelingen

Er vindt veel vrijblijvende gedachte-uitwisseling  plaats en er poppen veel ideeën op. Ook is er een sterk familiegevoel op deze dagen.

Maan in Kreeft

Gevoeligheid, mogelijk zelfs overgevoeligheid zijn bijzondere kenmerken van deze dagen. Ben nu een beetje op je hoede als je goed van vertrouwen bent.

Maan in Leeuw

Genieten, plezier en zelfexpressie zijn de thema’s op deze dagen. Aan de andere kant wekken deze dagen ook sterk je beschermende instinct op.

Maan in Maagd

Aan de ene kant is er veel behoefte aan contact, maar aan de andere kant is er ook behoefte rust. Deze dagen zijn fijn om routinezaken af te handelen

Maan in Weegschaal

Romantiek, vriendschap, partnerschap zijn vooral belangrijk op deze dagen. Pas hierbij wel op voor emotionele conflicten, want er is ook kans op jaloezie.

Maan in Schorpioen

In deze dagen ben je geneigd tot kritiek en wantrouwen. Je gevoeligheid en je kwetsbaarheid nemen toe.

Maan in Boogschutter

Rusteloosheid en verlangen naar het vreemde en onbekende zijn tekenend voor deze dagen.

Maan in Steenbok

Traditie, gezag, regels, discipline zijn belangrijke dingen in deze dagen. Maar mensen neigen nu ook naar pessimisme en frustratie.

Maan in Waterman

Sociale bewogenheid, rationaliteit, nieuwe ideeën, planning en plannen voor de toekomst hebben nu prioriteit.

Maan in Vissen

Op deze dagen trekken mensen zich wat meer terug. Ze zoeken meer contact met partner of familie.

4. Invloed van de Maan en elk teken van de dierenriem op je lichaam

Wist je dat de Maan in elk teken van de dierenriem weer een ander effect heeft op je lichaam? Elk teken wordt namelijk geassocieerd met verschillende delen van het menselijk lichaam.

Hier kun je zien welke organen bij welke maanstand bijzonder ontvankelijk zijn. Dat geldt zowel voor goede als voor slechte invloeden:

 • Ram – ogen, hoofd, neus.
 • Stier – kaak, tanden, hals, schildklier, oren.
 • Tweelingen – schouders, armen, handen.
 • Kreeft – borst, longen, maag, lever, galblaas.
 • Leeuw – hart, bloedsomloop, rug.
 • Maagd – spijsverteringsstelsel, pancreas, milt, zenuwen.
 • Weegschaal – nier, blaas, heup.
 • Schorpioen – geslachtsorganen, uitscheidingsorganen, immuunsysteem.
 • Boogschutter – dijen, aderen.
 • Steenbok – gewrichten, botten, huid.
 • Waterman – onderbenen, aderen.
 • Vissen – voeten, lymfatisch systeem.

Het is ook interessant om te weten dat – afhankelijk van onder welk maanteken je geboren bent – bepaalde lichaamsdelen (die met dat maanteken geassocieerd worden) over het algemeen gevoeliger zijn andere. Dat is eigenlijk al zo sinds je geboorte.

Je leest het: de maan door de dierenriemtekens heeft op allerlei manieren invloed op je leven. Maak hier slim gebruik van door het voor je te laten werken 😉

Wil je iedere dag, voordat je dag begint, weten wat de stand is van de maan en in welk dierenriemteken ze staat en wat dan voor jou betekent? Zodat je dag in flow verloopt. Het is namelijk zo dat als je mee beweegt op het ritme van de maan je dagen in een flow verlopen. Misschien doe je nu onbewust het tegenovergestelde en verloopt alles wat stroever. Dat hoeft dus niet. Meld je aan voor 365 Dagen Balans en Geluk met de Maan en kom te weten hoe de maan voor jou werkt.

Meebewegen met de energie van de maan is de moeite waard. We starten weer op 8 augustus met nieuwe maan. Schrijf je in via deze link: https://www.365dagen.com/365-dagen-geluk-en-balans-met-de-maan/

 

 

 

 

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust