6 TIPS OM NIET AAN TE KOMEN TIJDENS DE PAASDAGEN

Wil je tijdens de paasdagen niet aankomen of zelfs afvallen en toch gezellig mee kunnen eten met de rest? De volgende tips van diëtist Eveline helpen je hierbij.

1. Denk in mogelijkheden
Bedenk waarom je graag wilt afvallen. Je bent niet zielig als je niet alles opeet wat er op tafel staat. Je kiest juist voor jezelf als je het niet doet. Denk daarom in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Misschien is het niet zo verstandig om helemaal los te gaan op alle ongezonde hapjes, maar is het wel mogelijk om naast alle ongezonde hapjes ook een aantal gezonde hapjes te serveren. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en zorg voor lekkere, gezonde alternatieven.

2. Fris fruitwater
Wist je dat een glas vruchtensap net zoveel suiker bevat als een glas cola? Namelijk 4 suikerklontjes per glas. Helaas geldt dit ook voor versgeperst sap. Een goed alternatief voor bij het paasontbijt is een glas fruitwater. Dit is water met bijvoorbeeld een schijfje limoen, verse munt en stukjes komkommer. Dit geeft het water een extra frisse smaak en ziet er ook nog eens gezellig uit. Meer frisse fruitwater recepten vind je in mijn gratis e-book ‘Slanke zomerdrankjes’

3. Breng een gezellige sfeer in huis
Dek de tafel feestelijk met mooi tafellinnen en zet kaarsen op tafel. Kleed de tafel verder aan met verse bloemen of een versierde paastak om een echt voorjaarsgevoel in huis te halen. Dit doet je beseffen dat ook andere zaken gezelligheid en sfeer kunnen geven.

4. Een ei hoort erbij!
Voor een kleurrijke tafelversiering kun je de eieren laten versieren door je (klein)kinderen. Wist je trouwens dat eieren supergezond zijn? Eieren bevatten onder andere veel eiwitten. Deze zijn belangrijk tijdens het afvallen, omdat de inname van voldoende eiwitten spiermassaverlies helpt voorkomen. Een goede spiermassa zorgt voor een goede verbranding en een mooi figuur. Wist je trouwens dat niet alleen het wit, maar ook het geel een uitstekende bron van eiwit is? Daarnaast bevatten eieren vitamine B12, vitamine D, vitamine A, jodium en diverse B-vitamines.

5. Feestelijke bubbels
Wil je een feestelijk glaasje bubbels serveren? Maak voor jezelf dan een lekker glaasje bubbels door Spa rood met aanmaaklimonade zonder suiker te mengen. Serveer dit in een mooi champagne glas.

6. Maathouden met paaseitjes
Een van de grootste valkuilen rondom Pasen zijn toch wel de paaseitjes. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het eten van te veel eitjes te voorkomen.
Koop kleine verpakkingen
Uit onderzoek blijkt dat we uit grote verpakkingen onbewust meer eten dan uit kleine verpakkingen. Een ander voordeel van kleine zakjes paaseitjes is dat ze sneller leeg zijn en dat je gewoonweg niet door kunt eten 😉. Laat die kilo zak dus vooral in het schap liggen en kies voor een bescheiden zakje.
– Zet geen schaaltjes op tafel of op je werkplek
Niets is verleidelijker dan een schaaltje paaseitjes dat naar je staat te lonken. Je wilskracht wordt hiermee enorm op de proef gesteld. Bewaar paaseitjes daarom liever in de kast in een afgesloten, ondoorzichtig bakje. Indien je een paar eitjes wilt eten haal je deze uit het bakje en zet je de rest weg.
– Eet met aandacht
Doordat paaseitjes hapklaar verpakt zijn ben je snel geneigd om ze tijdens andere activiteiten te eten. Op deze manier merk je amper dat je iets eet en ben je geneigd om meer te eten. Door met aandacht te eten geniet je veel meer van je favoriete paaseitjes en is het gemakkelijker maat te houden.

Wil je meer tips om grip te krijgen op je snoepgedrag? Download dan het gratis e-book ‘9 Tips om te stoppen met snoepen en snaaien’

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust