6 slanke barbecue tips

Lekker weertje hoor, aankomend weekend!

Betekent dat bij jou thuis ook al gauw dat de bbq tevoorschijn komt? En vind jij het ook wel lekker maar zie je er ook een beetje tegenop omdat je bang bent teveel te eten?

Niet nodig!

Eveline van 365 Dagen Lekker in je Lijf heeft speciaal voor jou een blog geschreven met slanke bbq. Op deze manier kun je gezellig meedoen met de rest en toch op je lijn letten.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geef ik je een aantal tips om je goed voor te bereiden op een barbecue.

  • Eet van tevoren iets kleins zoals een eiwitreep, schaaltje yoghurt of kwark, crackers met eiwitrijkbeleg, een salade. Zo ben je gevuld en ben je minder geneigd om te overeten tijdens de barbecue.
  • Is de barbecue bij je thuis? Zorg dan dat je niet te veel inkoopt, want wat er is gaat op. Hoe vaak eten we dat extra stukje vlees, omdat het over is?
  • Zorg voor gezonde alternatieven, zoals salades, rauwkost, fruitwater en mager vlees en/of vis.
  • Maak vooraf afspraken met jezelf over wat je gaat eten en drinken.
  • Ga je ergens anders barbecueën? Neem dan zelf iets mee zoals een lekkere zomerse salade.

2. Een gezond voorafje

Bij de barbecue zijn we gewend om stokbrood te eten. Een enorme verleiding, vooral als het nog even duurt voordat de barbecue warm is. Voor je het weet heb jij je al volgegeten aan het stokbrood en moet het vlees nog geserveerd worden. Door een gezond voorafje te serveren bij de barbecue is de verleiding om je vol te eten aan stokbrood een stuk kleiner. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke frisse zomerse salade. Hiermee krijg je niet alleen voldoende groente binnen, maar zorg je ook dat je maag al gevuld is zodat je minder snel geneigd bent om te overeten.

3. Leg eens wat anders op de barbecue

Als we aan barbecueën denken dan denken we al snel aan vlees. Maar ook vis, garnalen, groente of champignons zijn heerlijk op de barbecue. Wat dacht je van een heerlijk vispakketje, een groentespies, gevulde champignons of een spies met garnalen en cherrytomaatjes?

4. Maak je eigen marinade

Een stukje vlees van de barbecue bevat meestal een marinade. Heel lekker maar vaak bevatten deze marinades veel verborgen suiker. Denk maar aan een marinade met ketjap of honing.

Wil je zeker weten dat je geen verborgen suikers binnenkrijgt? Maak de marinade dan eens zelf. Dit is eigenlijk heel eenvoudig en geeft je vlees of vis een heerlijke smaak!

Een aantal voorbeelden van een lekkere marinades zijn:

  • Citroen marinade (lekker bij witvis, kip en groenten)
    4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel dille, teentjes knoflook (geraspt). Meng alle ingrediënten in een kom en laat de vis, kip of groenten even marineren in de koelkast.
  • Spicy marinade (lekker bij kip, saté of varkensvlees) 1 eetlepel olijfolie, 5 eetlepels sojasaus, 1 flinke theelepel sambal, 2 teentjes knoflook (geraspt), stukje verse gember van 1 cm (geraspt),  evt. wat zoetstof.

Meng alle ingrediënten in een kom en laat het vlees tenminste 2 uur marineren in de koelkast.

5. Geef je water een smaakje

Tijdens een barbecue ben je veel langer aan het eten dan normaal. Ongemerkt drink je ook de hele avond en kan er de nodige alcohol doorheen gaan. Beperk je tot maximaal één glas droge witte wijn en stap daarna over op water. Dan bespaar je jezelf die extra calorieën. Om water wat aantrekkelijker te maken kun je er wat muntblaadjes, komkommerslierten, schijfjes citroen of aardbeien met basilicum in doen. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt ook nog eens heerlijk.

6. Iets lekkers na het barbecueën?

Wil je de BBQ goed afsluiten met een lekker nagerecht? Probeer dan eens fruit te grillen op de BBQ. Fruitsoorten als ananas en perzik lenen zich hier perfect voor! Doe een beetje kaneel na het grillen op de ananas, dat is zo lekker!

Zo heb je toch een lekkere afsluiter van je BBQ maar  wel verantwoord.

Wil je nog meer van dit soort handige tips die maken dat jij lekkerder in je lijf komt te zitten? In de cursus 365 Dagen Lekker in je Lijf ontvang je elke dag een advies, motivatie, tip of inspiratie om fitter te worden, positiever over je lijf te gaan denken en af te vallen en nooit meer aan te komen. Stapje voor stapje in 365 dagen. Als jij er ook klaar voor bent start dan vandaag nog met 365 Dagen Lekker in je Lijf en laat Eveline je helpen! Het enige wat je te verliezen hebt zijn kilo’s.

365 dagen lekker in je lijf

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Wie slank wil zijn moet slim zijn! Met de tips van Eveline van 365 Dagen Slank lukt me dat iedere dag smile

Marja

volgt 365 Dagen Slank

Ik voel me sterker op het gebied van grenzen stellen. Mijn dienstbare kant is ook zakelijker geworden 😊

Lonneke heeft iets wakker gemaakt in mij, daar ben ik super blij mee.

Joyce

volgt 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Ik ben nu veel meer gemotiveerd en ik weet dat ik op de juiste weg ben. Er komen nu ook klanten gewoon naar me toe!

Veerle

volgt 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf

Vanaf middel april tot nu (2 juni) is er ruim 4 kilo af!

Chantal

volgt 365 Dagen Slank