5 x zelf ijs maken zonder toegevoegde suikers

Tijdens de zomer is een heerlijk verkoelend ijsje natuurlijk erg lekker. Maar vrijwel alle ijsjes zitten bomvol suikers.

Een aantal voorbeelden:

Cornetto, 13 g suiker = 3,25 suikerklontjes

Magnum, 22 g suiker = 5,5 suikerklontjes

Calippo, 21 g suiker = 5, 25 suikerklontjes

Raketje, 9,3 g suiker = 2,3 suikerklontjes

Festini, 10 g suiker = 2,5 suikerklontjes

Wil je toch een lekker ijsje nemen tijdens de zomerhitte probeer ze dan eens zelf te maken! Eveline deelt 5 recepten met je in dit blog.

1. Frambozenijsjes (6 stuks)

Benodigdheden:
300 gram magere kwark
250 gram bevroren frambozen
Blender of staafmixer
Optioneel: stevia druppels

Bereidingswijze:
Doe de kwark en de bevroren frambozen in de blender. Blender net zo lang tot het een egale massa is. Voeg voor een zoetere smaak eventueel een paar druppels stevia toe. Giet het mengsel in de ijsvormpjes en plaats in de vriezer (8 uur).

Tip: Dit recept is ook lekker met 250 gram mango of aardbeien i.p.v. frambozen.

2. Waterijsjes (4 stuks)

Benodigdheden:
200 gram fruit naar keuze, bijvoorbeeld rood fruit of mango
150 ml aangemaakte suikervrije ranja naar keuze, bijvoorbeeld Teisseire tropical 0% suiker (gezoet met stevia)
Blender of staafmixer
4 ijsvormpjes

Bereidingswijze:
Snij het fruit in stukjes en doe samen met de aangemaakte ranja in een blender of meng met staafmixer tot een gladde massa. Giet het mengsel in een ijsvormpje en plaats in vriezer (minimaal 4 uur) .

3. Perenijsjes ( 4 stuks)

Benodigdheden:
200 gram peren
100 – 150 ml water
zoetstof naar smaak
Blender of staafmixer
4 ijsvormpjes

Bereidingswijze:
Snij de peer in stukjes maar schil deze niet. De pectine in de schil van de peer zorgt er voor dat het ijsje wat beter van structuur is. Maal samen met water, citroensap en zoetstof fijn in een blender of met een staafmixer. Giet het mengsel in een ijsvormpje en plaats in vriezer (8 uur).

4. Tropical ijsjes  (4 stuks )

Benodigdheden:
4 passievruchten
1 tl citroensap
200 ml kokosmelk of kokosyoghurt
Blender of staafmixer
Optioneel: zoetstof

Bereidingswijze:
Snij de passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees er uit. Mix alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer tot een gladde massa. Giet het mengsel in de vormpjes en plaats in de vriezer (minimaal 4 uur).

5. Romig bananenijs (2 porties)

Benodigdheden:
2 rijpe bananen
½ kopje gekoelde koemelk, sojamelk, kokosmelk of amandelmelk
Cacaopoeder of kaneel
Blender of staafmixer

Bereidingswijze:
Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes banaan in een afgesloten bakje en zet dit minimaal 2 uur in de vriezer. Doe de stukjes bevroren banaan en de melk in de blender. Blender tot het een egale massa is. Strooi vervolgens de cacaopoeder of de kaneel over het ijs.

Tip: Blender niet te lang anders smelt het ijs. Eet het ijs om deze reden ook direct op. Geniet van het heerlijke weer!

Inspiratie nodig voor zelfgemaakte suiker-vrije drankjes? Het is namelijk echt heel belangrijk om goed te drinken en dan het liefst zonder suiker ; – ) Download dan dit e-book helemaal gratis.

 

 

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust