5 tips voor meer energie in je bedrijf

Draait jouw bedrijf op het moment op een laag pitje? Dat heeft duidelijk te maken met de energie in je bedrijf, maar ook jouw eigen energie. Het is begrijpelijk dat die momenteel ver te zoeken is, maar als je je energie nu kunt verhogen zul je zien dat dat wonderen doet voor je bedrijf.

In dit blog geef ik je 5 tips die jou direct weer in beweging zetten en dat vlammetje onder je bedrijf weer doen aanwakkeren.

1. Zorg goed voor jezelf. Ga slapen.
Waaaat? Ik wou meer energie, geen dutjes! Nee, dat snap ik, maar als je voldoende rust zul je automatisch meer energie hebben om die moeilijke klussen in je bedrijf het hoofd te bieden.
Dat wil niet zeggen dat je langer moet slapen. Het is bewezen dat je van 10 uur per nacht slapen minder energie krijgt dan van 7 uur.
En met een korte powernap ’s middags is ook niks mis. Zeker niet als je die combineert met een paar lekkere stretchoefeningen of een yoga-nidra sessie.

2. Straal energie uit.
Als je dat nu moeilijk vindt, doe je maar alsof. Het wordt vanzelf gemakkelijker en echter.
Dit kun je bijvoorbeeld doen door een heel energiek bericht te posten op Facebook of Instagram. Bijvoorbeeld een dankbaarheidsbericht. Waar ben je vandaag dankbaar voor? Je zult zien dat je door het schrijven alleen al meer energie krijgt en nog meer als mensen op je bericht gaan reageren.
Bovendien is het goed voor je bedrijf om je aanwezigheid op social media te verhogen.
Dus kom onder die steen vandaan en post positieve berichten. Het verhoogt direct de energie in je bedrijf en je eigen energiegehalte.

3. Doe iets wat energie oplevert.
Als dat hardlopen, yoga, een flinke wandeling of een creatieve actie voor je bedrijf is, prima! Alles is goed, als je er maar energie van krijgt.
Als je onderuitgezakt op de bank een beetje op je laptop zit te typen en totaal geen overzicht hebt van alle dingen die nog gedaan moeten worden, ga dan iets heel anders doen.

Ik zet dan keihard mijn Energie playlist op Spotify aan en dans alsof niemand kijkt (gelukkig kijkt er dan ook niemand 😉 )

4. Stop met koffie en alcoholische drankjes drinken en met suiker eten.
Ik weet dat die dingen juist nu troost geven, maar echt het is ‘killing’ voor je energie. Eet gezonde dingen zoals fruit en noten. Je merkt het direct aan je energieniveau.

Ik eet dan een lekkere plak bananencake. Het recept daarvoor is simpel:
Meng 300 gr havermout, 4 eiren, 3 rijpe bananen, een handje zonnebloempitten, een handje pompoenpitten, 2 eetlepels lijnzaad, 2 theelepels kaneel en 2 theelepels bakpoeder goed door elkaar en giet in een cakeblik. Mik in de oven op 180 graden voor 35 minuten (in de Airfryer 25 minuten). Klaar!

De laatste tip is een beetje ‘woewoe’ misschien voor je, maar ik daag je uit om ‘m te proberen, want echt, het werkt als een trein.

5. Verklein je energieveld om je heen.
Je energieveld kan groter worden doordat je je (onbewust) verbindt met de energie van anderen of situaties. Die onbewuste verbinding ontstaat als jij met aandacht ergens naar kijkt, luistert, leest of meemaakt. Door met aandacht dat te doen, vergroot jouw energieveld zich richting datgene waar jij je aandacht op richt. En daarmee wordt het energieveld dus groter.

Voorbeeld: je bent in gesprek met iemand en luistert naar die persoon. Jouw energieveld vergroot zich naar voren naar en over die persoon. Maar hetzelfde gebeurt als je een mail van iemand leest of als je naar iets luistert of als je buiten loopt en aandachtig naar je omgeving kijkt.

Alles wat je  mee maakt, wat je hebt gezien, gehoord, gevoeld, geproefd en geroken komt in je energie en wordt opgeslagen als in een soort bibliotheek. Op het moment dat jij je niet bewust bent dat jouw energieveld zo groot wordt, ben je er ook niet op bedacht dat alles wat door jouw energieveld heen komt invloed heeft op jou.
Al die informatie komt dan in de vorm van prikkels tot jou. En je kunt je voorstellen dat dat heel veel prikkels zijn op een dag!

Lonneke van 365 Dagen heeft een leuke oefening voor je bedacht waarmee je dat energieveld weer kunt verkleinen:

Oefening:
💎 Sluit je ogen
💎 Zeg in jezelf de volgende woorden: Hierbij haal ik mijn energieveld dichter naar mezelf
💎 Je kunt ook visualiseren dat je de energie naar je toe trekt.

Ik maak dan zelf ook een beweging waarmee ik als het ware de energie weer dichtbij me trek.

Doe de oefening eens en kijk wat je erbij voelt.

Wil jij meer energie in je bedrijf en je leven? Doe dan mee met de gratis online workshop van onze energie expert Lonneke. Zij deelt tips om met je energie klanten aan te trekken en meer omzet te maken. Of precies de juiste opdrachten te krijgen. En hoe je zelf krachtiger wordt in een verkoopgesprek of onderhandeling.

Meld je snel aan voor dit webinar op dinsdag 26 mei om 10 uur. Ook als je op dat tijdstip niet kunt want dan delen we een opname van de workshop met je:

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust