5 tips om nog voor je vakantie een paar kilo kwijt te raken

Heb je jouw goede voornemen om voor je vakantie nog een paar kilo af te vallen laten varen door de corona crisis? Lijkt het niet meer haalbaar? En baal je daarvan nu de vakantie in zicht is? Goed nieuws! Het is niet te laat om nog voor de vakantie een paar kilo kwijt te raken. Met deze 5 tips van diëtist en dieetpsycholoog Eveline vergroot je de kans op succes enorm.

1. Noteer wat je eet

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het bijhouden van een eetdagboek enorm helpt bij afvallen en op gewicht blijven. Deelnemers die iedere dag een eetdagboek invulden, vielen zelfs dubbel zo veel af als deelnemers die dat maar 3 dagen per week deden. Door het bijhouden van een eetdagboek word je bewuster van wat je eet en ben je (on)bewust geneigd je eetpatroon aan te passen. Dit zie ik ook heel vaak terug in mijn praktijk. Mensen die een eetdagboek bijhouden vallen beter af dan degenen die dat niet doen.
Vind je het vervelend om iedere dag een notitieboekje mee te slepen? Dan is een app, zoals MyFitnessPal  een oplossing. Je kunt hierin bijhouden wat je eet en drinkt en de app berekent direct hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten je binnen gekregen hebt.

2. Stop (tijdelijk) met alcohol

Dit is waarschijnlijk de minst populaire tip uit het rijtje. Maar als je snel resultaat wilt, dan is deze tip een echte must. Wist je dat 3 glazen wijn c.a. 400 kcal leveren, dat is bijna net zoveel als 5 sneeën brood! Daarnaast is het met een drankje op veel moeilijker om weerstand te bieden tegen ongezonde verleidingen. Tel eens uit, hoeveel calorieën zou jij hiermee kunnen besparen per week?

3. Haal zo min mogelijk ongezonde snacks in huis

Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door allerlei lekkere dingen in huis te halen voor als er mogelijk een keer onverwacht bezoek voor de deur staat. Vaak is al dat lekkers al op voordat het bezoek er is. Je maakt het jezelf hier onnodig moeilijk mee, want zodra je weet dat het in huis is blijft het door je hoofd spoken. Dit kost je enorm veel wilskracht. Zorg in plaats hiervan dat je juist veel gezonde alternatieven in huis haalt, zoals snoepgroenten, vers fruit, een bakje kwark of een paar eiwitrepen.

4. Neem een koude douche

Wist je dat we naast het bekende ‘witte’ vet ook bruin vet hebben? Dit vet verbrandt het witte vet tot warmte, een warmte kachel dus.  Hoe actiever je bruine vet is hoe meer je verbrandt.  Dit bruine vet kun je o.a. activeren door kou. Wanneer je jouw bruine vet maximaal ‘aanzet’ kun je tot wel 300 kcal per dag extra verbranden. (Ter vergelijking: 300 kcal komt overeen met 2 zakjes chips, 2 wijntjes, 4,5 appel of 3,5 snee brood). Door koud af te douchen stimuleer je dit bruine vet en verhoog je jouw vetverbranding.

5. Start nu!

Het juiste moment bestaat helaas niet. Het juiste moment moet jezelf creëren. En hoe eerder je begint hoe groter de kans is op succes. Dus waarom wachten tot morgen als je ook nu kunt beginnen?

Wil je iedere dag door mij gemotiveerd worden om het afvallen deze keer wel vol te houden? Ik help je graag in het online programma 365 Dagen Slank.
Je ontvangt dan van mij iedere dag een slanke tip, motivatie, inspiratie, of een les om je afslankpoging deze keer wel te laten slagen.

Ik help je een slanke mindset te ontwikkelen. Gaan we er samen voor? Meld je snel aan op https://www.365dagen.com/365-dagen-slank/

 

 

 

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Wie slank wil zijn moet slim zijn! Met de tips van Eveline van 365 Dagen Slank lukt me dat iedere dag smile

Marja

volgt 365 Dagen Slank

Ik voel me sterker op het gebied van grenzen stellen. Mijn dienstbare kant is ook zakelijker geworden 😊

Lonneke heeft iets wakker gemaakt in mij, daar ben ik super blij mee.

Joyce

volgt 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Ik ben nu veel meer gemotiveerd en ik weet dat ik op de juiste weg ben. Er komen nu ook klanten gewoon naar me toe!

Veerle

volgt 365 Dagen Meer Energie in je Bedrijf

Vanaf middel april tot nu (2 juni) is er ruim 4 kilo af!

Chantal

volgt 365 Dagen Slank