5 tips om nog voor je vakantie een paar kilo kwijt te raken

Heb je jouw goede voornemen om voor je vakantie nog een paar kilo af te vallen laten varen door de corona crisis? Lijkt het niet meer haalbaar? En baal je daarvan nu de vakantie in zicht is? Goed nieuws! Het is niet te laat om nog voor de vakantie een paar kilo kwijt te raken. Met deze 5 tips van diëtist en dieetpsycholoog Eveline vergroot je de kans op succes enorm.

1. Noteer wat je eet

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het bijhouden van een eetdagboek enorm helpt bij afvallen en op gewicht blijven. Deelnemers die iedere dag een eetdagboek invulden, vielen zelfs dubbel zo veel af als deelnemers die dat maar 3 dagen per week deden. Door het bijhouden van een eetdagboek word je bewuster van wat je eet en ben je (on)bewust geneigd je eetpatroon aan te passen. Dit zie ik ook heel vaak terug in mijn praktijk. Mensen die een eetdagboek bijhouden vallen beter af dan degenen die dat niet doen.
Vind je het vervelend om iedere dag een notitieboekje mee te slepen? Dan is een app, zoals MyFitnessPal  een oplossing. Je kunt hierin bijhouden wat je eet en drinkt en de app berekent direct hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten je binnen gekregen hebt.

2. Stop (tijdelijk) met alcohol

Dit is waarschijnlijk de minst populaire tip uit het rijtje. Maar als je snel resultaat wilt, dan is deze tip een echte must. Wist je dat 3 glazen wijn c.a. 400 kcal leveren, dat is bijna net zoveel als 5 sneeën brood! Daarnaast is het met een drankje op veel moeilijker om weerstand te bieden tegen ongezonde verleidingen. Tel eens uit, hoeveel calorieën zou jij hiermee kunnen besparen per week?

3. Haal zo min mogelijk ongezonde snacks in huis

Maak het jezelf niet onnodig moeilijk door allerlei lekkere dingen in huis te halen voor als er mogelijk een keer onverwacht bezoek voor de deur staat. Vaak is al dat lekkers al op voordat het bezoek er is. Je maakt het jezelf hier onnodig moeilijk mee, want zodra je weet dat het in huis is blijft het door je hoofd spoken. Dit kost je enorm veel wilskracht. Zorg in plaats hiervan dat je juist veel gezonde alternatieven in huis haalt, zoals snoepgroenten, vers fruit, een bakje kwark of een paar eiwitrepen.

4. Neem een koude douche

Wist je dat we naast het bekende ‘witte’ vet ook bruin vet hebben? Dit vet verbrandt het witte vet tot warmte, een warmte kachel dus.  Hoe actiever je bruine vet is hoe meer je verbrandt.  Dit bruine vet kun je o.a. activeren door kou. Wanneer je jouw bruine vet maximaal ‘aanzet’ kun je tot wel 300 kcal per dag extra verbranden. (Ter vergelijking: 300 kcal komt overeen met 2 zakjes chips, 2 wijntjes, 4,5 appel of 3,5 snee brood). Door koud af te douchen stimuleer je dit bruine vet en verhoog je jouw vetverbranding.

5. Start nu!

Het juiste moment bestaat helaas niet. Het juiste moment moet jezelf creëren. En hoe eerder je begint hoe groter de kans is op succes. Dus waarom wachten tot morgen als je ook nu kunt beginnen?

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust