5 tips om niet aan te komen tijdens je vakantie

Naast de feestdagen is ook de vakantieperiode een gevreesde tijd als je op je gewicht wilt letten. Je ritme is weg en er zijn enorm veel verleidingen. Wil jij wel genieten van je vakantie, maar niet met extra kilo’s terugkomen? Deze 5 tips van diëtist en dieetpsycholoog Eveline van de Waterlaat gaan je hier zeker bij helpen.

1. Tussendoortjes voor tijdens de reis

Of je nu naar de andere kant van Nederland gaat of naar Zuid-Frankrijk. Tijdens de reis wordt er vaak veel lekkers meegenomen om de reis wat aangenamer te maken. Een lekker zakje snoep, wat hartige chipjes, rijk belegde broodjes, een energiedrankje om wakker te blijven. Dit levert echter behoorlijk wat calorieën en dan ben je nog niet eens op je bestemming gearriveerd.

Wil je iets meenemen voor de lekkere trek in de auto, denk dan eens aan snoeptomaatjes, vers fruit in stukjes, een bakje ongezouten nootjes of een voorverpakte kaassnacks, zoals La Vache qui rit light of Babybel light.

Zorg ook dat je een pakje kauwgom in je handbagage hebt. Dit helpt tegen lekkere trek en als je met het vliegtuig gaat biedt het ook nog verlichting aan de druk op je oren bij het opstijgen en dalen.

In plaats van een energiedrankje kun je ook zwarte koffiedrinken om wakker te blijven. Kies je toch liever voor een energiedrankje? Neem dan de light of zero versie.

2. Blijf in beweging

Je hoeft niet direct 10 km hard te lopen, maar een gezellige (strand)wandeling of fietstocht kan ook. En zwemmen telt natuurlijk ook gewoon mee. Als ik in een hotel of resort verblijf, probeer ik iedere dag een sportlesje mee te pakken. Deze lessen duren vaak niet langer dan een half uur en zo verbrand je op een gezellige manier toch wat extra calorieën. Ook op de camping worden vaak allerlei sportieve activiteiten georganiseerd. Wie weet ontmoet je ook nog eens leuke mensen waar je de vakantie nog gezelliger mee kan maken! 

Daarnaast is het op deze manier ook gemakkelijker na je vakantie je beweegpatroon weer op te pakken.

3. Wees matig met alcohol

Het allerbeste is natuurlijk om helemaal geen alcohol te drinken. Wil je toch alcohol drinken? Kies dan het liefst voor droge witte wijn of prosecco, of een mix van witte wodka of Bacardi met cola light. Andere alcoholische dranken bevatten naast alcohol ook suiker en dat maakt dat je drankje nog meer calorieën bevat. Eventueel kun je droge witte wijn ook mixen met spa rood.

Let op; Als je op dieet bent (geweest), stijgt de alcohol een stuk sneller naar je hoofd. Neem daarom na ieder drankje een glas water of spa rood en wees matig met alcohol.

4. Maak afspraken

Spreek met jezelf af hoe vaak je iets lekkers gaat nemen. Als je deze beslissing pas moet maken op het moment dat je voor het dessert buffet staat of de heerlijke geur van warme wafels ruikt, is de kans groot dat je zwicht voor de verleiding.

5. Geef lekkernijen een cijfer

Vaak eten we of drinken we iets, omdat het kan of omdat het voor je neus staat. Hierdoor eten we ook regelmatig iets dat we eigenlijk niet superlekker vinden. En dat is zonde. Vraag jezelf daarom iedere keer als je iets eet af; is dit een 8 of meer waard? Is dat niet het geval, dan eet ik het niet.

Soms is de eerste hap wel een 8 waard, maar de derde hap niet meer. Merk je dat dit het geval is? Eet dan niet verder, maar bespaar deze calorieën voor iets wat wel lekker is en waar je dus extra van kan genieten.

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust