4 tips om grip te krijgen op je gewicht tijdens de lockdown

Door de verspreiding van het coronavirus wordt er aanbevolen om zoveel mogelijk thuis te werken. Op deze manier zorg je voor jezelf, en ook voor anderen.
Het positieve eraan: verleidingen van feestjes, etentjes en andere sociale evenementen heb je nu niet. Maar het ritme wat je normaal gesproken hebt, is er nu ook niet…
In dit blogartikel geef ik je tips, om ook tijdens het thuisblijven gezonde keuzes te maken en zo je gewicht onder controle te houden.

1. Houd je ritme vast

Het is een stuk lastiger om je aan je ritme vast te houden als je thuiswerkt. De was stapelt zich op en de kinderen vragen om aandacht.
Het kan helpen om je actief te voelen door, net als normaal gesproken, je klaar te maken voor werk. Start de dag met een douche, kam en föhn je haar, doe eventueel een likje mascara op en trek je normale kleding aan.

Plan je ontbijt, lunch en diner in, maar ook welke werkzaamheden je wanneer doet. In deze planning is het belangrijk om ook koffie- en theemomentjes op te nemen. Zo zorg je ervoor dat deze belangrijke ontspanningsmomentjes er niet bij inschieten.

Mocht er de mogelijkheid en de ruimte voor zijn, ga op een vaste werkplek werken. Zet een pot thee voor jezelf hier neer of een kan water, zodat je voldoende drinkt.

2. Haal ook nu zo min mogelijk verleidingen in huis

Het is handig om wat mager vlees of vis in de vriezer te leggen en bijvoorbeeld wat diepvriesgroenten, zoals broccoli- en bloemkoolrijst. Met deze ingrediënten tover je heel snel een verantwoorde maaltijd op tafel, zodat je minder snel in de verleiding komt om iets ongezonds te laten bezorgen.

Leg de verleidingen voor je kinderen of je partner ergens anders neer… bij voorkeur uit het zicht. Of vraag of zij het willen ‘verstoppen’.

Haal ook wat gezonde ‘snacks’ in huis, zodat je een gezond alternatief hebt. Denk bijvoorbeeld aan vers fruit, snoepgroenten met een dipsausje, olijven, ongezouten nootjes, bakje kwark, volkoren crackers of rijstwafels met pindakaas.

3. Voldoende beweging

Het is belangrijk om ook in je planning een momentje op te nemen om je benen te strekken. Indien het weer en je gezondheid het toe laten natuurlijk ;).

Home workout
Naast wandelen en fietsen zijn er nog andere vormen van bewegen, waardoor jij fit blijft. Wat dacht je van een home workout? Er zijn talloze filmpjes op YouTube te vinden. Zoals de gratis yogalessen van Yoga With Adriene.

Wil je de workout wat zwaarder maken en heb je geen sportattributen in huis? Flessen en rugzakken volstaan ook!

Meer thuisblijf beweegtips vind je in de blog ‘Boost je immuunsysteem tijdens het thuisblijven met deze 4 beweegtips’.

4. Doe het samen

Naast je fysieke gezondheid, is het ook belangrijk om ook voor je mentale gezondheid te zorgen. Gelukkig leven we in een tijdperk waar telefoons nu de oplossing kunnen bieden. Facetime, Skype of beeldbel via Whatsapp met je vriendin tijdens het koken, of tijdens je work-out. Op deze manier kunnen jullie toch nog samen dingen ‘doen’ en beleven. Daarnaast is de kans op succes veel groter als je samen met iemand aan je doel werkt.

Zorg goed voor anderen en zorg goed voor jezelf!

Kun jij wel wat hulp gebruiken om meer grip op je gewicht te krijgen tijdens de lockdown? Meld je dan aan voor mijn gratis 10-daagse Van Futloos Naar Fit Challenge. Al 800 vrouwen gingen je voor! Met deze online challenge gaan we er samen voor zorgen dat jij (en je vriendin) weer lekker in je vel zit. Meld je snel aan: https://www.365dagen.com/gratiscadeautjes/challenge-van-futloos-naar-fit/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust