13 handige hacks voor de digitale schoonmaak van je computer

Je kent het vast wel: overvolle downloadmappen, een vol bureaublad, foto’s van jaren geleden waar je nooit een blik op werpt of talloze versies van bepaalde bestanden. Hoe intensiever je je computer of tablet gebruikt, hoe meer nutteloze digitale rommel zich daar in de loop van de tijd verzameld. Het stoort niet echt, maar het is zeker zinvol en prettig om eens in de zoveel tijd je PC of tablet op te schonen: bijvoorbeeld in het voorjaar. In dit blog deel ik 13 handige hacks met je hoe je de digitale schoonmaak het beste aanpakt.

Wat levert digitaal opruimen je op?

In eerste instantie lijkt het nooit dringend, omdat het ‘rommel’ is die je niet echt ziet en daardoor niet echt als storend ervaart. Maar op een bepaald moment wordt je PC of tablet een stuk trager. Dan weet je dat er echt actie moet worden ondernomen.

Met het digitaal opruimen van je apparaat (ook wel opschonen genoemd) creëer je om te beginnen weer veel meer opslagruimte. Hierdoor wordt je PC /tablet in de meeste gevallen direct een stuk sneller.

Je vindt informatie die je nodig hebt sneller terug omdat je werkt met een duidelijke mappenstructuur waarin je snel(ler) bestanden terugvindt. Je kunt sneller en prettiger werken op het apparaat en tenslotte geeft een opgeruimde PC/tablet je net zo’n fijn gevoel als een opgeruimd huis.

1. Ruim eerst je fysieke werkplek op

Laten we beginnen met het opruimen van je fysieke werkplek. Maak eerst je bureau helemaal leeg en veeg het af met een vochtige doek. Als je genoeg tijd hebt, mest dan ook meteen de lades van je bureau(kast) uit om overzicht te creëren.

Zorg dat je bureau leeg is. Als je er toch iets op wilt zetten, kies dan voor een leuke foto in een mooi lijstje of zet er een rustgevend plantje neer. Hoe minder afleiding op het bureau, hoe geconcentreerder je kunt werken. Maak tenslotte de PC/tablet schoon met een speciaal doekje voor apparaten.

2. Maak een back-up van je gegevens

Voordat je iets gaat doen met de bestanden op je PC/tablet, is het slim om een back-up te maken van de hele harde schijf. Zo weet je zeker dat er niets per ongeluk verloren gaat.

Het is sowieso aan te raden regelmatig een back-up te maken van je hele pc of tablet. Daarmee kun je bestanden altijd herstellen: zelfs als je hele systeem crasht of als je apparaat onverhoopt zoek raakt.

Je kunt kiezen voor online-opslagruimte in de cloud of voor een externe harde schijf waarop je je bestanden opslaat. Je kunt ook een USB-stick gebruiken. Hiermee voorkom je eenvoudig verlies van data.

3. Check de houdbaarheidsdatum van je externe opslagruimte

Wist je dat opslagmedia maar beperkt houdbaar zijn? USB-sticks hebben de kortste houdbaarheid: namelijk rond de 2,5 jaar. Externe harde schijven gaan langer mee; denk aan een jaar of 10.

Check je externe opslagruimte en kijk of er niet iets moet worden vervangen om het zekere voor het onzekere te nemen. Vaak wordt geadviseerd om zelfs 2 back-ups te maken.

Je bewaart de 2 back-ups vervolgens op verschillende plekken. Bijvoorbeeld één in je kluis thuis en één bij iemand anders in huis. Zo bescherm je de data ook tegen brand of diefstal. Als je kiest voor de cloud is één opslagplek voldoende.

4. Maak je PC meteen wat sneller

Ergernis nummer één bij computers is de traagheid bij het opstarten of het openen van bestanden. Dat komt als de harde schijf (te) vol staat. Ook onnodige programma’s bij het opstarten van je apparaat kunnen zorgen dat hij erg traag wordt.

Om je computer weer optimaal te laten presteren, kun je het automatisch starten van onnodige programma’s uitschakelen bij de instellingen. Google  hiervoor op ‘programma’s verwijderen uit opstarten’ en je vind duidelijke uitleg hoe je dat doet. Je merkt meteen dat je PC daarna een stuk sneller opstart.

5. Verwijder ongebruikte accounts en profielen

Hoe lang heb je je PC al? En hoeveel accounts heb je hier in al die tijd via internet op aangemaakt? Ongetwijfeld een heleboel: en de helft weet je je waarschijnlijk niet eens meer te herinneren.

Via de website www.justdelete.me vind je allerlei websites van apps en tools die je online vindt. Je kunt bij het betreffende programma direct een link vinden om je account daar te verwijderen.

Daarnaast kun je op je PC zelf ook accounts verwijderen die je niet (meer) gebruikt. Stel dat je partner en / of kind de PC ook hebben gebruikt, maar dat nu niet meer doen. Verwijder dan (in overleg) hun aangemaakte accounts en zorg zo voor meer plaats op je apparaat.

6. Ruim losse digitale rommel op

Laten we kijken naar je bureaublad of de downloadmap. Waarschijnlijk staat daar van alles wat je nu niet (meer) nodig hebt. Heb jij toevallig ook een map ‘Overig’? En wat dacht je van de ‘Prullenbak’? Dit zijn de plekken waar je snel en  gemakkelijk ruimte kunt creëren. Deze digitale rommelhoekjes moeten regelmatig worden opgeruimd.

Doe dat bijvoorbeeld eens per maand. Maak de prullenbak leeg en verwijder daarna ook alle verwijderde items definitief van je apparaat. Loop door je downloads en andere rommelhoekjes heen en verplaats documenten die je echt wilt bewaren naar een andere map.

Alle andere bestanden gooi je weg in de prullenbak. Als je klaar bent, leeg je tenslotte ook die prullenbak door alle verwijderde items daaruit ook echt van je apparaat te verwijderen.

7. Verwijder software die je niet gebruikt

Het zal je verbazen hoeveel software je ongemerkt hebt gedownload. Een programmaatje voor dit, een app voor dat. Vaak hebben we dat maar één paar keer nodig en vervolgens doe je er niets meer mee.

Je vergeet ook snel wat je allemaal hebt gedownload. Ga eens per kwartaal door je softwareprogramma’s heen. Kijk welke je nog actief gebruikt en welke je eigenlijk niet meer nodig hebt. Maak een lijstje van de programma’s die volgens jou verwijderd kunnen worden.

Extra tip: Verwijder niets zelf als je er geen verstand van hebt. Vraag iemand om je daarmee te helpen zodat je niet per ongeluk programma’s verwijdert die het apparaat zelf nodig heeft om te kunnen werken.

8. Ga voor een duidelijke digitale structuur

Heb je al een duidelijk en overzichtelijke mappenstructuur op je PC waarin je snel alles terugvindt? Vaak beginnen we met structuur, maar na verloop van tijd wordt het toch een minder overzichtelijk geheel en vaak eindigt het in chaos.

Er zijn allerlei manieren om je informatie digitaal te structureren. Kies voor een oplossing die bij jou past en die aansluit op de hoeveelheid informatie die je hebt.

Maak sowieso elk jaar een nieuwe map aan. Daarbinnen kun je kiezen voor maand-mappen, maar ook voor bepaalde onderwerpen. Het is maar net wat voor jou prettig en handig werkt.

Waar je ook voor kiest: blijf consequent, zodat je je informatie altijd snel terug kunt vinden.

Extra tip: plaats een document dat je nieuw aanmaakt of wat je binnenkrijgt meteen (en enkel en alleen!) op de plek waar het hoort. Zo heb je niet meerdere versies en kun je het altijd snel terugvinden.

9. Zorg voor een specifieke naamgeving van je documenten

Hoe vaak heb je al niet gezocht naar een bepaald document en duurde het een poosje voordat je het terug vond? Dat kan anders. Realiseer je dat de naamgeving van je document erg belangrijk is.

Mijn advies is om zoveel mogelijk specifieke kenmerken van het document in de naam te benoemen. De omschrijving mag gerust lang zijn. Als je vervolgens zoekt, is de kans groot dat je het snel(ler) terugvindt.

Bij bestanden met meerdere versies, nummer je ze steeds verder zodra je weer nieuwe aanpassingen hebt gemaakt. Bijvoorbeeld: cv Petra Jansen 2022 v1, cv Petra Jansen 2022 v2, cv Petra Jansen 2022 v3  etc. De laatste definitieve versie kenmerk je met DEF: cv Petra Jansen 2022 DEF.

Dat werkt ook goed bij foto’s en andersoortige documenten. Stel je hebt een foto van jezelf tijdens de zomervakantie op Ibiza in 2020 waarop je een rode hoed draagt. Gebruik alle trefwoorden in de omschrijving van de foto. Bijvoorbeeld: ‘foto zomervakantie 2020 Ibiza Petra met rode hoed’.

Wat je ook opslaat: vergeet bij de naamgeving niet om compleet en specifiek te zijn. Het lijkt op dat moment extra werk, maar het bespaart je daarna ontzettend veel tijd en ergernis.

10. Houd je mailbox overzichtelijk

Een overvolle inbox is stressvol en je e-mail netjes bijhouden is vaak al een dagtaak op zich. Maak daarom in je mailbox een overzichtelijke mappenstructuur aan die prettig voor je werkt. Houd de structuur ervan simpel. Denk bijvoorbeeld aan dit soort mapnamen: ‘werk’, ‘privé’, ‘nieuwsbrieven’ en ‘binnen een week afhandelen’.

De kunst is om de binnenkomende mail hier meteen in te plaatsen nadat je het hebt gelezen en je het niet meteen beantwoordt of afhandelt. Alle mail die je niet hoeft te bewaren, mag je na het lezen meteen verwijderen. Zo blijft de inbox overzichtelijk.

Wees ook kritisch op nieuwsbrieven. Meld je af voor nieuwsbrieven die je (bijna) nooit opent. Dat geeft meteen meer rust in je inbox en dus in je hoofd.

Extra tip: de mailbox wordt vaak gebruikt als to-do lijst. Dat werkt niet zo handig. Je kunt wel een map aanmaken waarin je af te handelen mails plaatst. Houd die map vervolgens natuurlijk wel bij.

11. Slim foto’s bewaren

Foto’s nemen – als je niet uitkijkt – veel ruimte in op je apparaat. Het is gemakkelijk om ze daar op te slaan: bijvoorbeeld de foto’s van je mobieltje. Veel mensen laten ze dan ook evengoed nog op hun mobieltje staan, waardoor dat apparaat ook snel(ler) volloopt.

In principe is het voldoende om een foto op één plek te hebben staan. In dit digitale tijdperk met mobieltjes worden vaak wel tientallen foto’s gemaakt van exact hetzelfde. Hierdoor verbruik je bijzonder veel opslagruimte.

Het is slim om alleen de beste kiekjes te bewaren en alle andere versies te verwijderen. Maak albums aan met de volgende submappen: ’Jaar + Maand + Gebeurtenis’. Zo vind je de foto’s snel terug.

Heb je foto’s die je praktisch nooit bekijkt? Plaats die dan op een externe plek en verwijder ze van je PC/tablet. Hiermee maak je snel veel ruimte vrij op je PC/tablet. Je kunt de foto’s trouwens altijd snel weer inzien als je de externe opslag aansluit op je pc/tablet.

12. Verwijder regelmatig cookies

Als je websites bezoekt, verzamel je (al dat niet gewenst) cookies. Dat zijn kleine tekstbestanden die de website op je harde schijf plaatst. Tegenwoordig kun je bij de cookie-instellingen van de website zelf aangeven welke cookies wel en niet mogen worden geplaatst.

Als die cookies vormen digitale rommel op je apparaat. Die rommel moet ook eens in de zoveel tijd worden opgeruimd.

Hoe je cookies kunt verwijderen en de opslaginstellingen ervan kunt aanpassen, verschilt van browser tot browser. Google daarvoor op cookies verwijderen met de naam van je internetbrowser. Bijvoorbeeld ‘cookies verwijderen chrome’. Daar vind je de uitleg en is het zo gepiept.

13. Houd ook je cloud-documenten bij

Last but not least: Veel mensen gebruiken de cloud om hun digitale gegevens op te slaan. Gratis cloud-omgevingen hebben vaak een maximale capaciteit aan opslagruimte. Als je daar meer data wilt opslaan, moet je betalen.

Schoon daarom ook regelmatig de data in je cloud op. Je kunt ook data uit de cloud verplaatsen naar externe opslagplekken zoals een harde schijf. Zo kun je gebruik blijven maken van de gratis cloud-optie.

Hou jij – naast van een opgeruimde PC – ook van een fris opgeruimd huis? Maar heb je moeite met prioriteiten te stellen waar je moet beginnen, begin dan gewoon ergens. Er is geen goede of foute plek om te beginnen. Zet kleine stapjes. Doe elke dag één ding.

 

En als je echt vast zit, en alles zit je tegen, dan kun je meedoen met een plan dat ik gemaakt heb. Je kunt elke dag samen met mij opruimen en langzaam, na verloop van tijd, je hele huis in verbazingwekkende vorm krijgen! Elke dag een stapje. Je krijgt deze dagelijkse aanmoediging en herinnering aan je plan en missie als je mee doet met ‘365 Dagen van Rommel naar Rust’.

 

Je ontvangt elke dag een kleine opdracht om je te helpen herinneren aan jouw uitdagingen en besluit en je op het juiste spoor te houden. We gaan er gewoon samen voor. Je krijgt nu € 120,00 korting op je deelname aan ‘365 Dagen van Rommel naar Rust’. Je investering in een opgeruimd en fris huis is nu tijdelijk slechts € 45 voor een heel jaar!

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust