10 redenen om nu vooral niet te starten met afvallen

We zitten massaal thuis en dat levert ons de nodige coronakilo’s op. En dat terwijl je eigenlijk had je willen starten met afvallen. Maar momenteel zijn er genoeg redenen om vooral niet te starten.

Ik zet de 10 meest gehoorde redenen om nu vooral niet te starten met afvallen voor je op een rijtje:

  1. Mijn ritme is helemaal weg.
  2. De kinderen en/of mijn partner zitten de hele dag te eten, waardoor de verleiding veel groter is om zelf ook wat te nemen.
  3. Ik kan niet naar de sportschool.
  4. Ik ga deze zomer toch niet meer op vakantie, dus waar doe ik het nog voor?
  5. Door de stress van het thuiszitten val ik moeilijker af.
  6. Ik mag nu niets, als ik het dan thuis ook niet gezellig mag maken met een lekker hapje en drankje, wat mag ik dan nog wel?
  7. Ik heb nu, meer dan ooit, behoefte aan comfort food.
  8. Anderen starten nu ook niet.
  9. In deze tijd van crisis is mijn enige pleziertje dat heerlijke glas (lees: fles) wijn, dat geef ik niet op.
  10. Het is nu gewoon niet het juiste moment.

Wellicht kun je dit lijstje nog verder aanvullen. Helaas is ons ego heel goed in het verzinnen van redenen om dingen, die we eigenlijk graag zouden willen of goed voor ons zijn, niet te hoeven doen.

Ons ego wil snel een goed gevoel krijgen en niet op de lange termijn. Daarom is dat glas wijn of dat heerlijke gebakje zo moeilijk te weerstaan. Ze geven je heel snel een goed gevoel. Helaas is dat goede gevoel ook zo weer verdwenen.

Nu grijpt je ego de corona-crisis aan als excuus en straks als we weer lekker op het terras mogen zitten of weer uit eten kunnen grijpt ons ego dat aan als excuus om niet te starten met afvallen.

En zo is er altijd wel een lijstje met goede redenen te bedenken om niet te beginnen. Maar soms is juist die ene reden om wel te starten veel belangrijker.

Wat is jouw reden om juist wel te starten?

Het juiste moment komt helaas nooit, het juiste moment moet je zelf maken. Waar een wil is, is een weg. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

En je hoeft het niet alleen te doen. Want samen afvallen is niet alleen veel leuker, maar ook veel succesvoller.

Kun jij wel wat hulp gebruiken om meer grip op je gewicht te krijgen tijdens de lockdown? Meld je dan aan voor mijn gratis 10-daagse Van Futloos Naar Fit Challenge. Al 800 vrouwen gingen je voor! Met deze online challenge gaan we er samen voor zorgen dat jij (en je vriendin) weer lekker in je vel zit. Meld je snel aan: https://www.365dagen.com/gratiscadeautjes/challenge-van-futloos-naar-fit/

Is dit blog ook interessant voor je vriendinnen? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!

Ik had de investering in deze superopruimcursus al in de eerste weken terugverdiend. Dat kwam omdat in een van de opdrachten je je tassen ging reorganiseren, opruimen en eventueel wegdoen wat je niet meer nodig had. Toen vond ik in een hele oude tas in een zijvakje nog € 50,00. Hahaha. Het tweede wat ik terugverdiende was dat ik door het opruimen ineens heel veel dingen vond die ik helemaal niet nodig had of dubbel had. Sommige dingen waren gewoon nog nieuw. Die heb ik allemaal verkocht op Marktplaats en zeker enkele tientjes mee verdiend.

Carola

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Gelukkig had ik voor mijn vakantie al vooruitgewerkt om de keukenkastjes te doen, dus ik ben lekker bij. Wat een heerlijkheid om niet zo veel meer in de kastjes te hebben staan. Ik heb gewoon ruimte over! En nog € 40 verdiend aan de spulletjes die ik te koop had gezet in de Facebookgroepen 🙂

Diane

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben nu heel gefocust bezig met huishoudelijke taken. Echt fijn om die focus te kunnen houden en alles netjes te houden. Rommel komt er bij mij niet meer in 😉

Charlotte

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Als je huis op dit moment een chaos is en je geen idee hebt waar te beginnen, is deze cursus erg fijn. Je krijg elke dag een mail, meestal met een opdracht, waardoor je je huis stap voor stap onder handen gaat nemen. Door de groep zie je niet alleen waar anderen tegen aan lopen in hun huis, maar ook hoe zij dingen oplossen.

Corien

volgt 365 Dagen Rommel naar Rust

Mijn eerste eye-opener deze maand is dat ik dus echt wel kan opruimen en een ritme hierin kan vasthouden. Ik wil graag snel te veel en dat werkt averechts. Ik kan nu, met mijn drukke gezinsleven en twee eigen bedrijven, toch goed overzien wat er moet gebeuren en ik heb gewoon meer tijd gekregen!

Ilse

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust

Ik ben zo blij met deze groep! Ondertussen ben ik bij dag 123 en het lukt me gewoon om alles opgeruimd te houden. Ik ben ook heel gemotiveerd nu om het schoon en overzichtelijk te houden.

Dian

volgt 365 Dagen van Rommel naar Rust